- A K T U E L L T -

Månadsträff måndag 18.10 2021 kl 18:30 på Hötorgscentret. Lotterivinster mottages med tacksamhet.

NÖT-Almanackan 2022 är under planering. Vi tar emot fotografier t.o.m 31.10 2021. Se inlägg 13.10 2022

div>
OBS! Medlemsförmånen vid K-Rauta uppdaterad 26.5 2021. Gäller alltså normalprissatta växter, samt växt- och odlingstillbehör. Gäller inte möbler, trädgårdsmaskiner, grillar, växthus, kompostorer osv.

Du borde ha fått Medlemsinfo och bankgiro för medlemsavgiften på posten. Om du inte fått det, vänligen kontakta Berit Hakkila, Tfn 050- 5946371. Medlemskortet för 2021 kommer på posten när medlemsavgiften är betald.

torsdag 24 maj 2012

Resan till Türi 18 - 20 maj

Måste bara få berätta lite om resan....


Har inte riktigt landat ännu... har mest stått med ändan opp i blombänken och försökt få plats för det som kom med från resan. Och det var ju en hel del! Chauffören tyckte att vi skulle köpa frön när vi kom till Finland. Det skulle ta mindre plats, tyckte han.

Vi åkte stora båten till Tallinn med buffé som väntade när vi kom ombord. Vi hann äta och så var vi i land, praktiskt! En guide väntade och hon visade och berättade det mest viktiga om Tallinn som har ca 400 000 invånare.

Hotellet väntade och efter incheckning var det fritid. Skönt att göra en upptäcktfärd i staden efter att ha suttit mest hela dagen. Affärerna var öppna till kl 21 så man hann shoppa också.

Blomstermarknaden i TuriLördagen var den stora dagen då vi skulle besöka blomstermarknaden i Türi. De fyra timmarna vi hade till vårt förfogande kunde kanske kännas lite för lite. Men det blev mest passligt. Man blir trött, vad det nu kan bero på!!! Och ja, att försöka återge marknaden med ord känns övermäktigt. Jag kan bara tala för egen del och jag tyckte att det bästa med marknaden var att det var småskaligt! Få "stora" bolag och kedjor fanns, och att köpa av nån som odlat det de sålde tyckte jag var oersättligt. Man måste nästan uppleva marknaden själv.

Vi besökte också en stor plantbutik på vägen upp till Tallinn. Inspirationen räckte nog hit också fast det kändes som blomstermarknaden hade tagit det mesta! På kvällen åt vi på Olde Hansa! Ett verkligt annorlunda ställe! Vi blev visade en trappa upp och där fick vi tvätta våra händer för så gjorde man i detta hus!! Vår plats var ett långbord och Fredrik blev utsedd till "Toastmaster" för vårt gäng. Han fick smaka av brödet, bryta


det och godkänna. Sen skulle han se till att alla i sällskapet fick tillräckligt med mat och dryck. En helt lyckad måltid kryddat med personal som var helt underbara i sina tidstypiska kläder!
Tidig söndagmorgon styrde vi kosan hemåt igen och väl på finsk mark besökte vi Sofielunds plantskola med Börje Friis som frikostigt delade med sej av sitt vetande om klematisodling. Många bra tips fick man där!

Sen var Viherpaja i Vanda på tur. Men där var köplusten lite avmattad. Många placerade sej i solen på utsidan. Jag tror vi hade fått tillräckligt av plantor och blommor denna helg. Men det kändes också bra, för det var ju resans syfte att få hem det man verkligen ville ha!  Sista bilderna är från Viherpajas japanska trädgård. Skulle finnas mycket att berätta ännu men det får bli en annan gång.

                  Nu ses vi till helgen på Sunds trädgårdsdagar! 


Och sen blir det ju midsommarstångsresning (hah vilket ord)finns det.


 

 

 

 

 

1 kommentar:

Lis-Marie sa...

Ni verkar ha haft en bra resa med mycket att se och uppleva. Man borde kanske ha kommit med men ibland räcker inte tiden och orken inte till. Men det "går ju flert tåg".