söndag 22 juli 2012

Lite gammalt och lite nyttVi har fått besöka Brittas trädgård i Kållby. Och den bjöd på underbara blommor och frodig grönska!!!

Trädgården låg jättevackert med vatten i fonden! Vi var många som kom. En lång rad med bilar längs vägen. Och vädret var det bästa tänkbara som det har regnat så kan man säga att "vi hade tur med vädret".

Britta hade också en del ovanliga och intressanta växter och man kunde lätt fylla en längre spalt med bara bilder men en liten presentation såhär. Pssst... klicka på  bilden så får du den större.

Tack Britta för besöket!

Så fortsatte bilkaravanen lite längre mot Esse och Vivekas rosenträdgård! Det var en helt annan typ av trädgård. Med många fina rosor. Minns jag rätt om hon sa att hon hade ett 70-tal olika rosor.

Lite tips tar man med sej från alla trädgårdar, och att återanvända hö störar på detta sätt var ju fiffigt och väldigt dekorativt. Tips! För den som inte har störar såg jag att "find it" hade ett helt lass med störar till salu.

Är inte detta fint så säg!!!

Kaffe serverades och det smakade ju så gott i den miljön.   Skuggorna blev längre och snart blev det  dags att söka sej norrut! Väl hem kommen tog man en runda i egen trädgård och begrundade de tips och nyheter man sett och hört om. Tack Viveka för besöket!

Det sägs visst att trädgårdsmänniskor är lite lyckligare  .... eller hur!

Och nu till nåt helt annat!!!


Många vet säkert att endagsresan den 11 augusti är fullbokad! Andra kanske inte har vetat om nån sån resa! Till kännedom! Det kommer inga inbetalnings brev hem utan resan betalas i bussen. Vi startar kl 07.00 från buss station i Jakobstad och kör till Jokilaakson puutarha. Vidare till Savipajan Lintukoto där vi får förmiddags kaffe med tilltugg. Sen kör vi över till Närpes och så småningom får vi besöka en hemträdgård och mat blir det på Linds kök. Därefter åker vi till Marita och Lars-Oles hemträdgård där vi får eftermiddagsfika. Vi beräknas vara hem kl 20.00. Pris 53€. Mera detaljerade uppgifter fås senare, endera här på bloggen eller så i bussen. Men man kan alltid ringa mej på 050-3826629.

Men..... 


Nu ordnas en kortare resa "Resa nr 2" söndagen den 19 augusti. Den går i huvudsak till Karleby med omnejd. 19 augusti är ju Öppna trädgårdars dag, och då passar vi på att besöka grannstadens trädgårdar. Resan startar kl 9.00 från N:by torg och 9.30 från Jakobstads busstation. Vi åker mot Kronoby där vi besöker en hemträdgård och sen vidare mot Karleby. Där finns tre trädgårdar som väntar på vårt besök. Kaffe och salta biten får vi på Mustakari vid havet ca kl 12.00. Vi beräknas vara hemma igen vid 15.00 tiden. Så tidig hemkomst därför att den som vill, ska kunna hinna besöka egna valda Öppna trädgårdar i nejden. Priset är 29€ om vi blir minst 20 pers.

Anmäl dej till mej Gudrun på tel 050-3826629 före 10 augusti.

Oj, vad mycket det blev denna gång, men det är ju bra när det rör på sej och det finns att skriva om! Såhär till nästa gång!

Vi ses!


 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer: