onsdag 21 augusti 2013

Trädgårdsresan 17-18 aug.

Sverigeresa NÖT 2013 137Hej alla glada! Vilken fin helg vi hade... Och vilka glada människor både de som öppnade trädgårdarna för oss och vi som kom och såg!


Måste dela med mej av upplevelsen.


På bilden syns Helén Isaksson och våran Doris som har i många år följt Heléns blogg och nu fick träffa henne "live"!

Men vi börja i Smultronstället där "smultronet" själv kom emot oss och visa hur vi skulle parkera. Smultonstället visade sej vara ett riktigt bra ställe med många växter som lockade till köp. Sverigeresa NÖT 2013 043 mindreOch det var bara första stället!!! Margareta som jag haft en del kontakt med under våren kom emot oss dit och vi hade bara att köra efter henne i kringelkrokarna mot Sävar.

Det var verkligen en upplevelse som nästan tog andan ur en närSverigeresa NÖT 2013 055 mindre man kom runt stugknuten i deras trädgård..... Nästan ingen gräsmatta, bara växter av alla de slag. Många visste man inte fanns.!!! Det kom en regnskur men vad gör det... Nej, absolut ingenting.

Sverigeresa NÖT 2013 077En liten bit därifrån fanns Barbro och Eriks trädgård. Den var helt annorlunda än den förra. Och det är ju det som är lite av tjusningenatt få gå från en stil till en annan stil. Här fanns röda näckrosor och grodor som snacka med varandra. Kanske om oss. Sverigeresa NÖT 2013 085 mindre

Sen blev det dags för mat! Killarna på matstället sa att de hade gjort nåt speciellt "bara för oss", men vi är lite tidiga och därför tyckte dom att vi skulle äta sallad vid de dukade borden och sen skulle maten va färdig. En del åt sallad och en del for till närliggande affär. Vi fick nygrillade kött och chickenspett som var väldigt goda. En stunds samvaro i solskenet och sen bar det av till Piteå stadshotell där vi tillbringade natten.

Sverigeresa NÖT 2013 111Tidig väckning och så iväg till Ingela som fick främmande före nio på söndagsmorgonen. Men hon var glad i alla fall... En alldeles förtjusande trädgård hade hon också... Vi var ännu lika Sverigeresa NÖT 2013 115  mindrehungriga efter blommor så det blev strax fullt runt hennes försäljningsbord. Därifrån kom man med kassar fyllda av fynd som bytte adress och land. Hon hade också den åtråvärda kungsgentiana. Har lusläst blomkataloger här hemma men ingen sån. Hittade en i Särkän Perennataimisto men den bara påminde. Det var nog en helt annan gentiana men den kan också bli vacker.

Sverigeresa NÖT 2013 140 mindreSå bara ett kvarter ifrån fanns Helén. Ja, hon hade ju fönster som skulle bytas på huset så när hon såg hur många karlar som var med så tyckte hon att de kunde byta fönster så länge damerna såg på trädgården men gubbarna blev nog trädgårdsintresserade på kuppen tror jag! Ja, hon hade ju det mesta. Och hon har dessutom tentakler till Lepplax hos Blomqvists så kanske vi kan få se henne här i trakten nångång. Skulle ju va jättetrevligt.

Sen åkte vi vidare mot Kukkolaforsen för sen lunch och det var jättegott och häftigt. Vi fick se hur fisken drogs upp  som sen kom på bordet... Och så god den var! Ingen frömatad fisk i fångenskap. Härligt!!!

Sverigeresa NÖT 2013 156Sverigeresa NÖT 2013 168Sverigeresa NÖT 2013 149Om du tittar noga så kan du se fisken som just ska slängas i tunnan i båten. Han har gjort detta i 50 år!!

Efteråt körde vi till Pitojen Helmi för kaffe och saltbit men vi fick en så mättande lunch vid Kukkolaforsen så den kaffepausen gick på ett huj. Vi var en dryg timme sen enligt tidtabellen och de väntade på oss vid handelsträdgården. Men de var glada även de och man kanske kunde tro att alla fått sitt men nog kom många med väskor i båda armarna.

Vi kom till Edsevö precis kl 10. Jag som planerat resan och suttit vid köksbordet i februari hade tänkt att vi skulle va hemma ung den tiden var jättenöjd!!!

Tack alla resenärer för en trevlig resa! Har redan lite planer för en kommande resa om intresse finns hos er. Utan er ingen resa!!!

Vi ses!!!


Sverigeresa NÖT 2013 037 mindreSverigeresa NÖT 2013 040 mindreSverigeresa NÖT 2013 124Sverigeresa NÖT 2013 055 mindreSverigeresa NÖT 2013 069

 

 

 

Sverigeresa NÖT 2013 117

2 kommentarer:

Helen sa...

Hejsan!
Skönt att resan hem gick utan missöden.
Kul att träffa er alla och får hoppas vi ses igen.

Trevligt skriven reseberättelse.
Ha det gott!

Gudrun sa...

Hej Helen. Resan har nog inte riktigt lagt sej i huvudet ännu. Ständigt dyker nya saker opp. Dethär lever vi länge på! Och du vet ju, att när du finns i knutarna här så kontakta oss. Du har ju mitt telefon nummer.