torsdag 10 juli 2014

Hemträdgårds besök 7.7

Måndagen den 07.07 besökte NÖT två trädgårdar i nejden. Det var stor uppslutning, trots det varma och vackra vädret.

juli 2014 093Vi startade hos Maj Ahlvik i hennes vackra trädgård i en skogsbacke. Hon berättade att de började anlägga trädgården 1997 och den har växt fram och ändrat under åren. Nu har hon ca 300 olika växter. Där fanns bl.a en underbar klätterhortensia, som täckte en hel sten. Mellanrummet mellan växterna var täckta med bark och det fanns odlingar i både lådor och cementringar. Växthuset var ett blickfång och man ville bara sätta sig och

juli 2014 094njuta och titta ut över trädgården. Maj hade en nyutslagen pion Coral Charm, som alla beundrade. Man kunde ha beundrat trädgården hur länge som helst, för mitt i allt såg man en blomma eller växt man inte märkte när man tittade första gången.

 

 

Sophias trädgård 2 mindreVi fortsatte sen till Sophia Södös trädgård, som ifjol vann en tävling i den vackraste trädgården. De började anlägga trädgården 2003. De hade en skogstomt, med många fina växter och massor av stenar. De var otroligt fint placerade och skapade helhet i trädgården. Vi blev nog alla lite avundsjuka, eftersom vi inte alla har en man som är grävmaskinsförare. Där fanns uppstammade tuijor, för att ge plats åt växterna under dem. Många fastnade för den smarta Sophias trädgård mindrelösningen att plantera i dränering- och täckdikningsrör. Där fanns olika kryddor, potatis och jordgubbar. Vackert blickfång var Mammas Hörna och Pappas Kitchen, med plats för grillen. Trädgården hade många stenpartier och lummiga växter och allt var otroligt väl planerat. Efter att ha sett dessa två trädgårdar snurrade en massa ideér i huvudet, men det är ju tur att det kommer fler somrar, för man kan ju inte förverkliga allt på en gång.

Ett Stort TACK till Maj och Sophia för att de öppnade sina trädgårdar för oss, från trädgårdsföreningen!

Text och bild Barbro Haasiosalo

Inga kommentarer: