onsdag 17 december 2014

Julfesten

Hej i adventstider! En rapport har inkommit från NÖT:s julfest. Barbro ger stämningar från festen. Jag tackar och tar emot.


 

a4be32e4bc39b12a48ddd81687825c1e[1]Ute är mörkt, regnigt och ruggigt och det känns inte alls som 15 december. När vi kommer till Sannis kök vid Solkulla möts vi av brinnande facklor och när vi öppnar dörren möts vi av festklädda människor och korgar för julklappar. Borden är dukade för fest och ordförande Fredrik Sandström hälsar alla välkomna med ett varmt handslag. Julfesten inleds med julmusik av tre spelmän och julstämningen börjar infinna sig.

Fredrik läser traditionsenligt julevangeliet och vi bjuds på ett dignande julbord med sallader, fisk, jullådor och skinka. Det var en lång ringlande kö och flera gick flera gånger för att få magen fylld med god julmat. Under tiden bjöd Raimo, Gunilla och Bertel på spelmansmusik och olika julsånger och förhöjde stämningen under tiden vi åt.

Stadens Lucia besökte oss med skönsjungande sång och med luciaprogram och det var riktigt stämningsfullt.

Barbro Haasiosalofron_01[1] som hade innehaft Fröskatten under år 2014, berättade lite om sin frösådd och resultatet. Hon önskade att alla ville delta i utlottningen av 2015 års Fröskatt och våga ta utmaningen, att pröva på något nytt. Den nya innehavaren utses senare under kvällen.

Ella och Fina, som vann MGP 2013, underhöll oss med tre sånger. De sjöng så vackert och alla var riktigt rörda över dessa unga flickors sång.

Sen spelade våra musikanter och sjöng Midnatt råder, tyst det är i huset...tip tapp.. och två små tomtar kom och delade ut julklappar till alla julfestdeltagare. Alla öppnade med spänning sina paket, för att se vilken överraskning tomten kom med i år.

Efterrätten bestod av kaffe och vanilj-bär pannacotta och det smakade bra efter julmaten.

Fröskatten lottades ut bland de som ville delta och den förvaltas av Kristina Snellman för år 2015. Vi önskar henne lycka till med frösådden och att hon kan berätta på nästa julfest, vad som vuxit i hennes trädgård i Kållby.

Julkort_3[1]Ordföranden och styrelsemedlemmarna fick mottaga julgåvor, som delades ut av Harry Björk. Han tackade styrelsen för deras arbete under det gångna året.

Fredrik läste ett kåseri ur Kyrkpressen av Mats Björklund, som var baserat på julevangeliet, men texten handlade om vår överkonsumtion till julen.

Som avslutning sjöng vi sången Giv mig ej glans ej guld ej prakt, under ledning av Raimo, Gunilla och Bertel. Efter det steg alla upp och höll varandras händer och sjöng tillsammans: Nu går sista visan... En väldigt fin avslutning på ett fin kväll tillsamman med NÖT gänget.

PIX-59PYU4[1]

TACK till Er alla som deltog i Julfesten och till alla medverkande, som gjorde att vi hade god mat och ett fint program. Ett speciellt tack till Raimo Forss, Gunilla Luther-Lindqvist och Bertel Lindqvist, som förhöjde stämningen på festen med sin musik och sång!

 

Vi får önska varandra en riktigt GOD JUL och ett Gott Nytt Trädgårds År!


Text Barbro Haasiosalo

imagesCAT555YUimagesCAT555YUimagesCAT555YU

 

 

Inga kommentarer: