fredag 12 juni 2015

Hälsningar från Finlands inland

IMG_0538IMG_0565IMG_0569 - kopia (800x598)IMG_0575IMG_0595Vi var över 70 damer och några tappra herrar som steg upp med tuppen och for iväg på en dag fylld av alla vårt intresse, trädgård!


Huh... tekniken vill inte alltid som jag vill men nu så..... å så klara jag av det själv!!! Dukti så!!!

När vi kom till den första hemträdgården var det sol och vackert väder. Vi fick se en relativt ny trädgård med såå många trevliga lösningar de hittat på! T.ex att inte sätta undan arbetsredskapen bakom nåt uthus långt borta. Nej de gjorde en installation mitt i trädgården så man kan ha dem till hands snabbt och enkelt. Där fanns annat som var av enkla saker lite omgjorda till verkliga snyggisar. T.ex. gamla vattentunnor. Inte plast, men de som var före. Kanske inte helt enkla att hitta numera, tror jag. Kapa av dem och måla dem i läcker färg och så i med nåt grönt. Och det var jättesnyggt. Herrn i huset sa att han svetsa in bottnen högre upp så det inte blev jord i hela tunnan.. Kan väl tilläggas att han var en fena på att svetsa och dona... Tror visst att de hade en separator i trädgården också. Passa bra för de bodde på landet. Och en grillplats skulle bli sommarens projekt!

Sen for vi till Viherlandia på mat och shopping. Och det toppa vi med Tommolan Tila. Ett ställe som specialiserat sej på ovanliga växter. Där fick man ett och annat spännande med sej hem. Man borde ha varit mera förberedd på vad man ska ha för där var sparsamt med bilder på växterna. Finska och vetenskapligt namn på de flesta. Och ett krångligt system med prissättningen... Men många kom hem med rariteter! Jag fick med mej bl.a. en växt som heter Dårört!!! Bara det! Tog den på måfå för den hade fina frodiga blad. och en Toffelblomma som ska va härdig här! Den fick plats  mitt woodland och det ska bli spännande att se om den IMG_0586kommer opp nästa år. Alltid nåt sa han som klippte grisen!

Så for vi då hemåt och mörka moln hopade sej i den riktning vi skulle och mycket riktigt när vi kom till den andra hemträdgården börja det regna. Det var en sån jättetjusig trädgård. Helt olik den andra. Klippta barrträd stod på parad och allt det andra andades genomtänkt och välplanerat. Behöver inte va mycket bara det är på rätt plats! En snygg lite ovanlig funkia som är nästan vit. Ja sen var det bara att pallra sej i bussen och åka hem. En underhållande dag med många intryck att smälta. Precis som det ska va på en intressedag!

Ja, frågan vad bilden visa i förra inlägget?


Jo, det var ju förstås en ramslök.


IMG_0581Vi ses!


 

 

 

Inga kommentarer: