lördag 24 juni 2017

Midsommar på Aspegrens

(Midsommaren kom emot och jag hann inte få in Nöt´s midsommarinlägg förrän nu...)

 
 
I onsdags kl.16 samlades strax över 20 talkoarbetare för att binda buketter och göra girlanger som skulle pryda årets midsommarstång på ängen vid Aspegrens trädgård. Det är trädgårdsföreningen (Norra österbottens trädgårdssällskap) som står för dekorering av stången, Aspegrens som står för serveringen och Pedersörenejdens hembygdssällskap som har ansvar för den tekniska delen av midsommarstångsresningen.

Det är med glada miner vi jobbade tillsammans för att skapa en riktigt fin midsommarstång!
Årets färgtema var givetvis blått och vitt för att hylla Finland 100 år.

 


Vart efter de små buktterna var bundna så lades de ut på rader i gräset enligt färg och innehåll innan de kom sig vidare till själva stången.

 
 
 


Det är med gemensamma krafter vi reser den vackra stången till toner av Max Portin på sitt dragspel!Dansen drogs av Jessica Krohn och hennes sällskap, klädda i folkdräkter.

Ett väldigt uppskattat evenemang även för lokalbefolkningen som inte hör till någon av de involverade föreningarna.
Det drar till sig barnfamiljer som vill komma och se stången resas, dansa ringlekar och äta plättar!

 
 
 
Från Aspegrens serverades kaffe, trip och nystekta smarriga plättar.

 


Tack till alla som tog sig tid att plocka blommor, hjälpa till med dekoreringen, resningen, serveringen, musiken, dansen och allt annat som bidrog till en trevlig och stämningsfull kväll!

/Kitty

2 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Ja och vilken otroligt fin Midsommarstång det blev, jag är mycket imponerad!!

Unknown sa...

Detta är en bra semester i naturen, speciellt när allt är kompetent och vackert förberedd. Jag besöker inte ofta sådana platser, jag spenderar ofta hela min fritid med vänner i poker https://basta-casinon.se/. Det här är en bra chans att radikalt förändra livet och slappna av från vanliga saker.