- A K T U E L L T -

Föreläsning med Leif Blomqvist 17.11 kl 18-19:30 vid Hötorgscentret.

Julfest 16.12 2021 kl. 18. Anmälan till Gun Tfn. 050 5328371 senast 10.12

div>
OBS! Medlemsförmånen vid K-Rauta uppdaterad 26.5 2021. Gäller alltså normalprissatta växter, samt växt- och odlingstillbehör. Gäller inte möbler, trädgårdsmaskiner, grillar, växthus, kompostorer osv.

Du borde ha fått Medlemsinfo och bankgiro för medlemsavgiften på posten. Om du inte fått det, vänligen kontakta Berit Hakkila, Tfn 050- 5946371. Medlemskortet för 2021 kommer på posten när medlemsavgiften är betald.

fredag 15 december 2017

Julfest i Hotell Polaris

Norra Österbottens trädgårdssällskap, firade en traditionsenlig julfest måndagen den 11:e december, i Hotell Polaris. Föreningsmedlemmarna välkomnades till en vackert dekorerad festsal, med glögg och ljuv musik, av kvällens band "Suurkapelli".

(Alla bilder går att förstora)


Barbro Haasiosalo inledde kvällens program med att önska alla välkomna. 


Suurkapelli-bandet, drog  igång allsången accompanjerat med fiol, basfiol, dragspel. Vilken underbar julstämning bandet gav oss med sin musik, humor och spelarglädje! 


Efter att kocken presenterat vad som fanns på julbordet, fick vi börja smaka av alla läckerheterna. Ingen behövde gå hungrig hem...

 
 

Varje år läser föreningens ordförande upp julevangeliet för föreningens medlemmar. En fin och högtidlig tradition!


Vi fick lyssna till den kända dikten om "Tomten", och bjöds samtidigt på en bildkavalkad. Vilken stämningsfull dikt, uppläst av charmiga föreningsmedlemmen Rose-Maj Lindström.

 
Endast tomten är vaken...

Vi fick en fin överraskning när stadens Lucia, med sitt följe, tågade in och spred ljus och glädje bland julfestfirarna.


Fröskatten, lottas ut varje julfest, till en föreningsmedlem som får förvalta en låda med frön. Fröskatten, är en 60-års jubileumgåva av Aspegrens. Detta år föll lotten på Sandra Konttinen som får ta del av de hemliga frön som gömmer sig i lådan. Sandra får i sin tur donera egna frön till frödådan. Frölådan är en till fin tradition i föreningen.


Grattis Sandra! Frölådan är i goda händer även i år!


Gudrun Eklöv läste en dikt. 

 

Vi fick även besök av Tomten. Intressant att Tomten verkade vara en medlem i styrelsen. Både suppleanter och ordinarie medemmar i styrelsen fick en gåva. 

Vår duktiga styrelse ordförande, Fredrik Sandström, fick en extra gåva. "Feliz Navidad ♫ ♪"...  Allsång och dans
 

Tack till alla som kom och upplevde denna stämningsfulla fina julfest med Norra Österbottens trädgårdssällskap. Tack även till vårt fina band som gjorde kvällen speciell! 

Samma procedur nästa år igen, med samma fina traditioner, eller hur?


1 kommentar:

Drömgården sa...

En riktigt trevlig julfest!
Fint inlägg Nina!
/Kitty