onsdag 21 februari 2018

Årsmöte 2018


Årets årsmöte är sammankallat och närvarande medlemmar var strax över 60 personer.

Mötet inleddes med att Fredrik Sandström utsågs till årsmötets ordförande och några paragrafer klubbades av. Sedan läste Barbro Haasiosalo Årsberättelsen. Föreningen har haft 22 evenemang under 2017. Vi fick lyssna på vilka trädgårdsbesök vi gjort, resor, månadsmöten, föreläsningar, julfest och andra evenemang.


Fredrik blev återvald som föreningens ordförande.
Tre styrelsemedlemmar var i tur att avgå: Kristine Vesterlund, Eva-Britt Snellman och Liljen Fellman. Tre nya styrelsemedlemmar valdes in till styrelsen (2 års mandat): Helena Backman, Aino Tapanainen och Heidi Byggmästar. De tre f.d styrelsemedlemmarna avtackades med vackra buketter.
Mötet beslöt att medlemsavgiften hålls på 12 € för 2018.

Föreningen har även nya stadgar pågång. De är in för granskning för tillfället, men de punkter som är under arbete lästes upp av Fredrik. Ifall inga större ändringar behöver göras efter att ansökningen kommer tillbaka från Patent- och registercentralen, så träder de i kraft så fort de är godkända.

Aura trädgårdsvänner gav en tallrik till föreningen då den fyllde 50 år. Den har gått som vandringspris i föreningen sedan dess. Årligen har styrelsen valt ut någon i föreningen som utmärkt sig på något vis eller deltagit aktivt och ställt upp för föreningen. Den som fick äran att ta emot priset detta år var Kristine Vesterlund.
Motivering: "För det grafiska arbete hon skapat för NÖT's visuella framställning och det utvecklingsarbete hon gjort för sociala medier inom NÖT."


Efter mötet berättade Anja Svarvar glimtar från föreningens historia och visade ett bildspel.Kristine presenterade föreningens blogg. Bloggen har sedan starten haft 14.000 besök, vilket är helt fantastiskt. Sociala medier är viktiga i dagens läge, och föreningen har bloggen att tacka för att många nya föreningsmedlemmar har registrerat in sig i vår trädgårdsförening.


Föreningen bjöd medlemmarna på kaffe/te och jordgubbstårta.
Det hade dukats upp ett långbord där de nya medlemskorten kunde lösas ut. De som är närvarande på följande månadsmöte den 12.3 kan även då lösa ut sina kort. En turnering för att få ut korten kommer ordnas så småningom där styrelsen åker runt till bl.a. Larsmo, Esse, Nykarleby och Jakobstad. Mera information om det kommer så fort listan och datumen är fastslagna.Här har vi en en glad sekreterare till höger, Sandra Konttinen, och till vänster vår egen IT-support och suppleant, Nina Gustafsson.


Under fliken "medlemsförmåner" finns nu uppdaterat med alla aktuella företag som erbjuder oss det lilla extra när vi kikar in.

Vi önskar er alla ett trevligt trädgårdsår!
Vi har massor att se fram emot!

/Kristine och Nina

2 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Bra skrivet Kitty!! <3

Drömgården sa...

Tack Nina!
Och jag är fortfarande lite tagen av att just jag fick vandringspriset!
/Kitty