tisdag 26 juni 2018

NÖT:s Dagsresa till Seinäjoki – Östermyra 4.8.2018

Uppsamling av resenärer: Bennäs Sale kl 8.00, Jakobstads busstation kl 8.10, Nykarleby torg kl 8.30 och Jeppo Sale kl 8.45.

 I Lappo besöker vi Keramikverkstad Lintukotos gårdpark kl. 09:30.

Miljön runt Lintukoto gårdsbutik består av en 0,5 hektar stor gårdspark som ursprungligen varit hästbetesmark. Planteringarna har påbörjats för 10 år sedan. Parkens centrala element är en vattenbassäng runt vilken vi har samlat perenner och vattenväxter. Estetiska detaljer har skapats genom att kombinera naturstenar och växter. I parken finns flera portar och en paviljong.

 

Förmiddagskaffe vid Jokilaakson Puutarha efter besöket.


Vi fortsätter till Seinäjoki och kommer till Tieahon Puutarha med över 300 olika träd och blommande perenner, syrener en 4000m2 stor hemträdgård kl. 11:30


Efter dessa besök är det dags för dagens lunch som vi äter vid Uppalan Kartano, en gammal gedigen herrgård i centrum kl. 13:00.


Mätta och nöjda kör vi ner till stranden och går ombord på Kaanaa Lines och får en timmes flodkryssning där vi kan njuta av staden från vattenvägen. Här delas gruppen så halva gruppen besöker Lakeuden Vihertaimisto och sedan byter om.





Vårt nästa besök blir i Ilmajoki vid Raili Lehtolas hemträdgård kl. 17:00 där hon berättas och visar sin omtalade trädgård. Här får vi också vårt eftermiddaskaffe i trädgården. Dagen börjar lida mot sitt slut och vi bänkar oss i bussen och startar hemfärden. Vi beräknas vara hemma ca 20:00 tiden. 




Pris: 85 € / pers.                  Grupp: 30 -50 pers.

I priset ingår:
-busstransport i 50-pers. turistbuss
-yrkeschaufför
-lunch
-2 x kaffe
-flodkryssning ( max 30 pers. / tur )


 I priset ingår inte:
-reseförsäkringar
-ev inträden


Anmälningar tas emot av Barbro Haasiosalo epost: barbro.haasiosalo@multi.fi  eller på telefon 050 5274129 (Resan är fullbokad, men det går att anmäla sig till reservlistan)

Inga kommentarer: