söndag 10 februari 2019

Föreläsning om vinterodling/täckodling

För tillfället har Norra Österbottens trädgårdssällskap hela 550 medlemmar. Helt fantastiskt! Många av medlemmarna kommer till månadsmötena för att träffas, dricka en kopp kaffe & smörgås och lyssna på föreläsning, andra är mer aktiva vid talkon, trädgårdsbesök eller resor. Varje föreningsmedlem är guld värd!

Tack vare en dedikerad styrelse och alla duktiga föreningsmedlemmar har vi en förening som är lika livkraftig som en maskros som växer genom en asfaltspricka. 

En av föreningens värdefulla resurser är trädgårdsmästaren, grafikern och föreningens f.d styrelsemedlem Kristine Vesterlund. Hon föreläste om vinterodling på årets första månadsmöte som hölls måndagen den 21.1.

Kristine föreläste redan ifjol i detta ämne, men då var vinterodling som fenomen, ganska nytt, och upplevdes nästan som något omöjligt. Kristine har hunnit prova vinterodling i några år och fått erfara hur det här odlingsättet förändrar och förbättrar odlingen av både nyttoväxterna och prydnadsväxterna. Odlingssäsongen bli längre och jämnare, dessutom fördelas arbetsbördan på en längre tid. Kristine gav exempel på växter som klarar av att komma igång tidigt, samt goda  råd hur vi ska odla och lyckas.

Tack Kristine för en givande föreläsning. Du gav oss så mycket inspiration!

 


Några exempel från Kristines presentation:





1 kommentar:

Drömgården sa...

Men tack Nina! Vad fint du skrivit!
/Kitty