tisdag 12 december 2023

Julfest 2023


En stämningsfull nöt-julfest med livemusik, god mat och trevligt program hölls 11.12-23 med ca 50 deltagare. Festen gick av stapeln vid allaktivitetshuset Loffens i Bennäs. Julbordet med utsökt goda rätter samt serveringen, sköttes av Uffes Mat och Café. Dennis Rönngård stod för stämningsfull livemusik och ledde allsången. 
Festen började som sig bör med allsång, "nu tändas tusen juleljus", varefter vår ordförande Fredrik läste julevangeliet.

Efter det uppförde Dennis sången "tänd ett ljus" i egen version, samt flera andra vackra julsånger i väntan på Lucia.


Lucia med sina tärnor uppförde förtjänstfullt sitt fina program med såväl dikt, sång och solosång.

Därefter följde ännu musik av Dennis före julbordet serverades. Efter maten fick vi mätta och belåtna stämma in i allsången "låt mig få tända ett ljus".

Allaktivitetshusets kontaktperson gav intressant information om historien bakom huset "Loffens" och dess tillkommelse. Detta var mycket uppskattat.

Enligt NÖT:s julfesttradition presenteras fröskatten på julfesten och det gjorde Fredrik varefter Mimmi Sandström, som varit innehavare av fröskatten innevarande år, berättade om hur hon förvaltat den. Nästa års förvaltare av fröskatten blev efter lottdragning Carina Kackur.

Nu var det dags för kaffe och dessert. Sen höll Fredrik ett intressant anförande om julens snittblommor, som de senaste tio åren blivit allt populärare.

Så blev det nästa års NÖT-Almanackas tur att presenteras. Sedan 2016 har föreningen publiserat en egen  almanacka med bl.a uppgifter om föreningens program för hela året, samt påminnelser om vad som behöver göras i trädgården för varje månad. Almanackan kunde köpas på julfesten och finns till försäljning vid  Sunds trädgårdscenter och på föreningens månadsträffar.

Nu återstod ännu dragning av lotteriet, med många fina vinster, samt som sig bör julklappsutdelning.
Styrelsen fick också varsin julblomma som tack för sitt arbete det gångna året.
God Jul och Gott Nytt År tillönskas  alla!


text och bild: Carita Södö

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack Carita bra sammanfattat och skrivet.🌟🎄