tisdag 12 juli 2011

Om utfärden till olika trädgårdar.

Hej igen i sommarhettan!


Liten tillbakablick från dagsutflykten med NÖT där vi besökte handelsträdgården Lakeuden Vihertaimisto. Där vi blev bjudna på kaffe och dopp, och efter det var man på hugget att kolla om det var nåt som saknades i den egna trädgården. Och om man får dömma av påsarna i bussen så blev det en hel del nytt.

Nöjda och belåtna åkte vi vidare till Martti Tieaho och hans trädgård. Han guidade oss på svenska. Hans jättestora pioner blev mycket uppmärksammade och alla blomrabatter var likaså imponerande. Jag som var första gången med, tyckte det var intressant att se hur andra planerar och fick också många tips framför allt! Han önska oss välkomna  på nytt närsomhelst vi har vägarna förbi! Det tackar vi för! Här på bilden är han själv och en blå bergvallmo. 

 

 

 

 

 

 

Efter maten, som vi åt på en golf restaurang, var nästa trädgård i tur.  Ritva och Erkki Mäki lät oss ta en titt i deras trädgård. En helt annan typ av trädgård! En underbar naturtomt som gick längs ett vattendrag. De hade just startat opp en samling träd, som blir ett arboretum så småningom.Här ett  bildsvep från den trädgården.

 

 

Efter denhär trädgården drack vi kaffe på en CM restaurang och Lis-Marie stod vid ingången och visa vägen så ingen skulle göra nåt snedsteg och gå in i varuhuset.

Trots att det hängde affischer med ALE! Men på utvägen såg vi en tävling där man kunde vinna en bil och den kunde vi inte motstå. Många av oss gjorde en anhållan!

Ännu en trädgård väntade oss och vi bänkade oss i bussen  förväntasfulla över vad vi skulle få se.

Och det blev kanske pricken på i:et!

 

 

 

För det var en jättefin trädgård. Hade vunnit många priser och det kunde man alldeles tydligt se.

 

 Denhär trädgården har fått pris för Finlands vackraste trädgård år 1982 och år 1994  andra pris! Den var annorlunda på något vis. En lite barsk man och hans fru kom och tog emot oss till Ruhikuja 2!

1973 Kunnostamisen mestari.

1994 Pihamestari.

1975, 1976 och 1977 har trädgården utsetts till Seinäjoen pihakilpailun mestariluokan voitot.

Bland vita, röda och orangefärgade kroll liljor porlar vattnet fridfullt!

 

   

 

 

 

 

Här är han själv omgiven av allt det som de har förverkligat.

En dag tillända! I bussen tog Lis-Marie mikrofon och sa " Å nu far vi .....heim!!!

Alla var nog överrens om den saken.

 

 

 

 

 

Inga kommentarer: