tisdag 6 september 2011

Höstens första NÖT träff

- Efter en varm sensommardag med temperaturer på  +20 grader bänkade vi oss till höstens första inomhus träff. Kvällens tema var bl.a. "kortskådantalko". Och många foton blev det! Underbart att på nytt få uppleva trädgårdsresan till Keukenhof från i våras. Att se alla tulpaner och lökväxter, som ju på sätt och vis är aktuella nu igen. Samplanteringar med lägre växter tillsammans med de högre tulpanerna var ju vanligt i planteringarna. Färgkombinationerna får man ju tänka ut själv och inspireras av. Sämre sysselsättning kan man ha, eller.....

Nu till höstens program


Matfesten i Österbotten! Upplevelser, mötesplatser, kulinarisk kreativitet och sann matglädje. Den 16-17 september 2011 hålls Matfest på tre arenor; Rosenlund i Jakobstad, Kaserntorget i Vasa och Öjskogsparken i Närpes.

Matfesten byggs upp kring
    Den österbottniska matfesten vill stötta och synliggöra österbottnisk matkultur och kreativitet. Tillsammans kan vi skapa förutsättningar för en långsiktig utveckling av lokala matupplevelser och äkta matglädje, både för oss själva och för besökare.

 
    NÖT deltar lördagen den 17 sept, kl 10.00-16.00 med ett bord som ska innehålla t.ex rotsaker, frukter, grönsaker och bär som medlemmar odlat under växtperioden. Utställningsmasterialet ska finnas på plats kl 9.00 på lördagmorgon.

Fredrik finns på plats hela dagen. NÖT medlemmar turar en timme var, under dagen. Vill man delta så ring Fredrik på tel nr 050 322 6009.

- Följande månadsträff blir den 3 oktober. Höst i trädgården. Fredrik berättar om hur man sätter trädgården i vintervila.

-  Månadsträff 14 novenber med tema  Julinspiration /trender.

Julfest den 12 december.

Såhär ser årets programpunkter ut. Det känns konstigt att spika datum för julfesten men det är trots allt inte långt borta. Och det är bra att ha datumet klart så kan man sätta ett krux i almanackan.

Såhär denna gång hälsar Gudrun

 

 

 
 

Inga kommentarer: