- A K T U E L L T -

Månadsträff måndag 18.10 2021 kl 18:30 på Hötorgscentret. Lotterivinster mottages med tacksamhet.

NÖT-Almanackan 2022 är under planering. Vi tar emot fotografier t.o.m 31.10 2021. Se inlägg 13.10 2022

div>
OBS! Medlemsförmånen vid K-Rauta uppdaterad 26.5 2021. Gäller alltså normalprissatta växter, samt växt- och odlingstillbehör. Gäller inte möbler, trädgårdsmaskiner, grillar, växthus, kompostorer osv.

Du borde ha fått Medlemsinfo och bankgiro för medlemsavgiften på posten. Om du inte fått det, vänligen kontakta Berit Hakkila, Tfn 050- 5946371. Medlemskortet för 2021 kommer på posten när medlemsavgiften är betald.

onsdag 18 januari 2012

God fortsättning på det nya året

Året 2012 började med  träff på After Eight den 16 januari. Styrelsen samlades och förberedde årsmötet som blir den 20 februari. Då kommer också Barbro Snårbacka och har fröinformation. Man kan säkert beställa frön och hon berättar t.ex.vilka tomatfrön man ska köpa i den djungel av sorter som finns.

Men nu till senaste träffen där Susanne Santala-Eriksson berättade om sin vistelse i Osaka i Japan. Många vackra bilder av blommor i alla format. Ett vanligt förekommande blomsterarrangemang heter Ikebana. Ikebana kallas den traditionella japanska konsten att arrangera blommor. Där västerländska florister i många fall lägger tyngdpunkten på det dekorativa i mängden blommor, färger och blommornas skönhet i arrangemanget, väljer utövare av ikebana att i hög grad jobba med färgkombinationer, vackra, rena linjer och det estetiska samspelet mellan vas, blommor, blad och stjälkar. Den 19 mars blir det en uppföljare där Susanne kommer och visar hur man gör en Ikebana och vi får tillfälle att göra ett alldeles eget arbete i denna teknik!

Vi tar emot anmälningar på
de som vill göra arrangemang eftersom Susanne skaffar material. Det enda vi själva ska
ta med är en låg skål eller ett fat att arrangera i. Men det kommer annons i tidningen som vanligt.

Gammalt nytt!  • Fröskatten 2011 hade Ann-Sofi Heikkilä och hon berättade om
    sitt odlingsår.

  • Endast tre stycken ville delta i utlottningen av fröskatten
    för år 2011. Lotten gynnade Viveca Björk.


Syns om en månad!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer: