tisdag 21 februari 2012

Nöt:s weekendresa till Türi

Kom med på trädgårdsresan fredag-söndag 18-20.5.2012! Resan finns inte i någon katalog den är specialkomponerad för NÖTs medlemmar."I år är det 35:e gången högtiden för trädgårdsarbeten i estniska trädgårdar börjat med Blomstermarknaden i Türi. Trädgårdsfirmor, plantskolor och enskilda trädgårdsmästare som ställer ut på marknaden har många fina erbjudanden där alla trädgårdsentusiaster kan hitta någonting för sin trädgård."- Så här ser resan ut, läs och begrunda:Türi, en grön trädgårdsstad med ca. 11.000 invånare, som är utnämnd till Estlands ”Vårhuvudstad”. I maj så börjar våren med Blomstermarknaden i Türi, senaste år besöktes den av 40 000 besökare, som vandrade mellan ungefär 750 försäljare där säljs blommor, plantor, växter av alla slag, även olika hantverksprodukter finns till försäljning.


Plantskolan Hansaplant är också ett besöksmål vi gör under resan.


DAG 1 Buss startar med uppsamling av resenärer och vi kör ner till Helsingfors med pauser längs vägen. Tallinks m/s Superstar avgår kl. 14:00 och vi kommer i land i Tallinn kl. 16:00. Vi har tid i dag att besöka en hemträdgård om vi önskar. Bussen kör därefter till hotellet och vi checkar in vid Meriton Conference Spa Hotel i 2-pers. rum.

DAG 2 Frukost vid hotellet och i dag besöker vi Blommarknaden i Türi. Där vandrar vi och njuter av all blomprakt som finns och även en hel del hantverksprodukter finns där. På eftermiddagen kör vi ut till Hansaplant för uppköp. Hansaplant är ny, stor plantbutik som finns längs med vägen in till Tallinn. Till kvällen kör vi till hotellet och kanske bokar vi in en middag i mysiga Gamla Stan. Övernattning vid samma hotell.

DAG 3 Frukost vid hotellet och utcheckning. Tallink m/s Star avgår kl. 07:30 och vi kommer i land i Helsingfors kl. 09:30. Vi kan eventuellt göra ett besök vi Sofielunds Plantskola i Helsingfors, om vi har mera lastutrymme i bussen, ägaren är expert på klematis så han berättar gärna om dess skötsel. Bussen kör då hemåt med pauser längs vägen. Hemma ca. 18:00 tiden.

PRIS 268 € / person

I RESAN INGÅR - busstransport i 50-pers. turistbuss - yrkeschaufför - båtbiljetter t/r H:fors-Tallinn - 2 x övernattning vid hotell Meriton Conference Spa i 2-pers. - 2 x hotellfrukost - tillgång till hotellets Aqva o.bastu avdelning
I RESAN INGÅR INTE - reseförsäkringar - enkelrumstillägg - middag - ev. inträdesbiljetter

ÖVRIGT - avbokningsavgift efter betald resa 50 €/person  • Anmälningar och förfrågningar görs till Gudrun Andersson tel 050-382 6629 inom mars månad.
  • Kom ihåg passet!
 


  • Tider och program kan ändras men alltid till det bättre!!! T.ex att besöka en hemträdgård på fredag eftermiddag blir väl bra!
  • Vi kan boka in en gemensam middag på lördagkväll på häftiga Restaurang Old Hansa där man erbjuder delikatesser så som de avnjöts i rika köpmannahem på medeltiden. Restaurangen ligger alldeles intill Tallinns Rådhustorg.
  • På hemvägen kunde man besöka Cembra garden en japansk trädgård + Sofielunds Plantskola båda i Helsingfors.
  • Och sen åka upp till Tammerfors och där  ta en kombinerad kaffe/mat och "mera trädgård" paus vid Pinsiön taimisto.
Så här kan en skön weekend se ut!! Låter det inte lockande så säg! Bara att bestämma sej och slå en signal åt mej så är du på väg!

Vi hörs!


 

Inga kommentarer: