tisdag 26 juni 2012

Gammalt nytt..

För en vecka sen onsdagen den 20 juni restes midsommarstången på Rosenlund.


NÖT:s medlemmar kom i vanlig ordning med en massa med blommor och grönt. Fredrik hade med sej ett halvt bestånd av björkar och aspar och enris ruskor som också skulle pryda stången. Arbetet kom igång med bukettbindning, dragspelsmusik av Max Portin och damer från Aspegrens trädgård kom och fyllde serveringsbordet med kaffe och dopp.

 En del jobb att få stången klädd och upprätt men med vana händer är det inga problem. Starka karlar från hembygdföreningen hjälper till med resningen.

Titta så fin den blev!!!! Det finns flera namn på de olika delarna av stången men dem ska jag berätta om nästa år. (För jag minns dem inte mera.) Och dansen kom igång till egen kör av bukett binderskorna och Max på dragspelet. Små grodorna...... och en del andra låtar också.


Nu till det som kommer härnäst!


Inkommande måndag den 2 juli kl 18 ska vi besöka Nina Gustafssons trädgård. Det var ju hon som var med i TV programmet om den vackraste trädgården och hon kom visst tvåa. Nu har jag försökt och försökt att få en karta bifogad men lyckas inte, men googla adressen eller namnet. Hon bor på Skarvvägen 3 i Falli. 

Tadaa, här kom den ju en liten karta.

Önskar nån samåka så ta kontakt med mej på 050-3826629.

Vi ses!!! 

 
 

 

 

Inga kommentarer: