tisdag 5 juni 2012

Plantbytarkväll för NÖT medlemmar

- Måste nämna bägarrankan för det var så många som fastnade för den.... 
 
Bägarrankan trivs allra bäst utomhus i krukor, lådor eller rabatter på en solig eller halvskuggig plats bara inte temperaturen är under 5° C. Om du ställer den utomhus kommer du att ha glädje av den hela sommaren för den är en otroligt tålig och lättskött växt bara du ser till att vattna den under varma, torra, perioder.
Det är ett av skälen till att Dipladenia är en mycket vanlig prydnadsväxt utomhus i Sydeuropa. Dipladenia kan övervintra på en ljus och sval plats efter att den har beskurits på hösten.
 
 

Oj, så många vackra växter som bytte ägare igår! Det är en sån härlig känsla att gå i växthus som just nu är proppfulla med "villha" färger. Bara insupa intrycken ett tag och sen plötsligt vet man hur det ska se ut där hemma. Lyxigt eller hur!!! Men nu till nästa projekt...

Måndagen den 11 juni ordnas plantbytarkväll 17.45 vid Rosenlund. Plantorna skall vara "bytarfärdiga" och placerade på bordet kl 18.00. Dethär tillfället är ju enbart för NÖT medlemmarna. Det finns säkert många plantor som blivit för stora, dom vill man byta bort och istället få nån ny åtråvärd växt. - Så många plantor man har med sej, så många får man.


Efteråt ungefär kl 19.30 (eller när bytardelen är slut) besöker vi Guns trädgård Portinvägen 14 i Sandsund. Gun är med i Öppna trädgårdar. Kontakta mej för samåkning eller kom till Rosenlund kl 18. Gun kokar kaffe som kostar 2€, pengarna tillfaller föreningen.


Vi ses!

Inga kommentarer: