tisdag 7 augusti 2012

"Resa nr 2"

Ska puffa för "Resa nr 2" söndagen den 19 augusti med start kl 9 från N:by torg och 9.30 från J:stads busstation.


Första stoppet blir hos Sixten Ahlsved i Kortjärvi by i Terjärv. Förutom att han är en skicklig konstnär har familjen en stor trädgård där Sixten har sina små underfundiga hus inbäddade i stora blomsterhav. Han använder den stora penseln när han arbetar i trädgården.

En trädgård som måste upplevas!

Därefter åker vi in mot Karleby och besöker Villa Anne. Trädgården har anlagts de senaste 15 åren och ligger vackert i en sydsluttning. I trädgården finns 2 dammar och en 45 m lång bäck! Trädgården har presenterats i Kotipuutarhatidningen år 2007. Avsikten med trädgården är att hitta olika specialiteter som klarar sig i zon IV. I trädgården finns närmare 100 olika träd och buskar  och minst lika många olika sorters perenner.

Därefter åker vi mot havet och Mustakari där kaffe och en saltbit väntar!

Stadsherrgården Snöstjärnan är en oas mitt i stan med bl.a. inkvarteringsmöjligheter i hemtrevlig gammaldags atmosfär.

Innergården har en liten trädgård och värdinnan själv kommer och berättar om stället.

Majsas och Jormas hemträdgård ligger inte långt borta men är av en helt annan karaktär. Det är dagens sista trädgårds stopp. En egnahemsträdgård där det finns mängder av olika växter, även lite mera ovanliga. Trädgården finns invid ett parkområde. Tomten är ca 1400 kvadrat. Bland fruktträden, bärbuskarna i skuggan av träd och buskar växer hundratals perenner, rosor, rododendron, azaleor och andra växter. På gården finns också två originella vattenbassänger. Både natursten och plattor har använts vid byggande av blombänkarna, även egenhändigt gjutna stenplattor.

Såhär ser utfärden ut, vi beräknas vara hemma ca 15 tiden. Och så tidigt för att man ska hinna besöka egna utvalda trädgårdar. Vi åker med Svanbäcks buss och priset är 29€,  kaffe ingår i priset.

Blev du lite nyfiken och vill komma med så finns det platser kvar, ring och anmäl dej före 13.8 till mej 050-3826629.

Vi ses! 


 

 

 

 

 

Inga kommentarer: