- A K T U E L L T -

Månadsträff måndag 18.10 2021 kl 18:30 på Hötorgscentret. Lotterivinster mottages med tacksamhet.

NÖT-Almanackan 2022 är under planering. Vi tar emot fotografier t.o.m 31.10 2021. Se inlägg 13.10 2022

div>
OBS! Medlemsförmånen vid K-Rauta uppdaterad 26.5 2021. Gäller alltså normalprissatta växter, samt växt- och odlingstillbehör. Gäller inte möbler, trädgårdsmaskiner, grillar, växthus, kompostorer osv.

Du borde ha fått Medlemsinfo och bankgiro för medlemsavgiften på posten. Om du inte fått det, vänligen kontakta Berit Hakkila, Tfn 050- 5946371. Medlemskortet för 2021 kommer på posten när medlemsavgiften är betald.

onsdag 26 september 2012

Oktober nästa.

Efter en intensiv period blir det nu ett lite längre uppehåll. Nästa gång vi träffas blir på månadsmötet den 22 oktober vid After Eight,  då berättar Viveka och syster Gudrun om deras Wales resa.


På september månadsmöte berättade Fredrik om hur vi skall höstgödsla och vad vi skall använda då vi har bladlöss, skinnbaggar,liljebaggar, öronvivel. Höstgödslingen är högaktuell och vi fick veta att det är bäst att ge mineral-granulat vattengödsel senast 10.9. Man blandar granulatet i vatten för känsliga växter. Våra thujor skall ha hönsgödsel, körsbär o plommonträd beskärs på hösten. Vattenskott på äppelträden tas bort så fort de dyker opp. Hallon beskärs nu och fruktbärande kvistar klipps ner så lågt som det bara går.

En lista gick runt med förfrågan om deltagande i Skördemarknaden på Rosenlund  där vi skulle sälja plantor. Intresse fanns så vi är med om detta jippo.

18.9 Äppel provsmakning hos Blomqvist trädgård. Vi var väl ett drygt 20 tal damer som var med.

Så i lördags 22 sept. var det Skördedag på Rosenlund. Vi hade en sprillans ny skylt, fräscha plantor och glada damer som skötte försäljningen. Ganska bra väder fast regn var utlovat. En jämn ström av folk besökte trädgården och vi va väl rätt nöjda med dagen!

Vi ses! 


 

 

 

 

Inga kommentarer: