tisdag 23 oktober 2012

Trädgårdsresa till Danmark 23.5 - 29.5 2013
Följ med till dejliga Danmark med dess sköna haver och låt dig inspireras av naturens underverk i dess olika färger och sammansättningar. Klättrande  blåregn, stolta vajande perenner, rododendron och förföriska rosor. Vi promenerar bland snillrikt utformade labyrinter, häckar och planteringar,   vandrar över broar och stenar i de japanskinspirerade trädgårdarna, blir hänförda av lugnet och atmosfären i trädgårdarna på Lolland. Vi ser både större kända trädgårdar men även fler spännande privata trädgårdar med olika karaktärer och innehåll. En resa som ger nya idéer för den egna trädgården.


  - Lite inspirationsbilder av vad resan innehåller. Du kan själv gå in och googla på trädgårdarna. Det finns mycket läsbart å nån hade en liten filmsnutt med också. Försökte överföra den, men hjärnkontoret sa att det går nog inte!!! ;) Planera och se i kalendern och sen till november mötet har jag anmälningslistor med. Kom gärna med frågor. min telefon var ju 050-3826629.


Vi ses!


Här kommer dagsprogrammet:
DAG 1 Bussen   startar med uppsamling av resenärer och vi kör med lämpliga pauser ner till   Åbo. Viking Line m/s Grace avgår kl. 21:00. Vi inkvarterar oss i I2 hytter.   Kvällen fri ombord.DAG 2Vi   äter en tidig sjöfrukost ombord och kommer i land i Stockholm kl.06:30. Vi   kör då med full fart genom Sverige ner Husqvarna och Brunnstorps Wärdshus där   vi stannar för en lunch. Efter lunchen fortsätter vi ner till Malmö och över   den mäktiga Öresundsbron till Danmark och till Fjenneslev där vi gör vårt   första trädgårdsbesök vid Alstedgaardhaven. En hemträdgård på 2 ha, uppbyggd   2002 från en ”skogsträdgård” till en blomstrande trädgård med 250-300 års   gamla träd som finns kvar bevarade som ger en speciell stämning, här finns   många trädgårdsrum och även Nordeuropas privata längsta rosenpergola.Efter   besöket tar vi oss till den närliggande staden Ringsted där vi checkar in vid   Scandic Ringsted efter en lång dag så sover vi skönt. DAG 3Hotellfrukost   och utcheckning. I dag kör vi söderut och kommer till Lolland där vi besöker   Peter Hansens havne i Nakskov. Hans trädgård är något så ovanligt som en   privat botanisk trädgård på 3 ha, så fort man kommer in i trädgården är det   som att förflyttas till en annan värld, här är det lugnt och ombonat.   Trädgården består av en gammal avdelning, backavdelningen, arboretum och   rododendronskogen.

Här   hittar vi 500 olika sorters pioner alla smakfullt planterade i utkanten av   buskage, här finns över 1100 sorter av rhododenron och azaleor, magnolior och   bambu. Här finns också en plantskola att botanisera i. Vi fortsätter till den   andra platsen Kobelevhaven, som inte är lika stor men här har man lagt stor   vikt på miljön och lyckats skapa den asiatiska trädgårdskonsten.
Vi   har även tid för lunch på Lolland.Vi   fortsätter färden och tar oss till Tårs hamn och färjan över till Langeland.   Därifrån fortsätter vi resan upp till Faaborg och FaaborgFjord hotell där vi   checkar in vid hotell i 2-pers. rum. Kvällen friDAG 4Hotellfrukost   och i dag besöker vi de De Japanske Haver i Broby. Här finns fyra olika   trädgårdar, det är livets trädgård, utsikts- vandrar- och   meditationsträdgården. Lugnet och atmosfären är mycket speciell. Vi bjuds på   japanskt te och får höra historien om hur Japan kommit till Danmark.Vi   fortsätter vidare till en hemträdgård, paret Wichmann i Hårby tar emot oss,   trädgården är anlagd i nivåer och innehåller flere olika rum. Fruktträd,   misplar, massor av perenner, rosor allt tätt planterade i rabatterna. Växthus   och köksträdgård, medelhavsväxter  i   krukor, loppisfynd som väcker munterhet, allt detta möts vi av under vårt   besök här.Vi   kör tillbaka till Egeskov och till Slottet där vi äter vår lunch. Därefter   har vi tid att vandra i vad som kallas    ” Danmarks vackraste park” . Slottets park anlades på 1700 – talet men   har utökats med Piet Heins ellipshave och labyrint. Här finns förutom slottet   och parken ett veteranbilmuseum så här tillbringar vi resten av dagen.   Övernattning vid samma hotell.DAG 5

Frukost   och utcheckning. Vi kör vi över till Jylland och till Lille Malunds Have som   vi hittar i Klovborg, ett alldeles underbart ställe med både ros-, ljung-,   vatten-, grus, alpinapartier. Här har de också plantförsäljning.. Vi äter   lunch efter besöket och kör sedan upp till Skagen för att se sanddynerna, vi   kör med Skagenormen upp till Grenen och kan se där Skagerak och Kattegatt   möts. Vi checkar in vid Foldens  hotell   i 2-pers. rum uppe i Skagen och sover en skön natt.

 
DAG 6Frukost   och utcheckning,  vi tar Stena Line som   avgår kl.10:00 från Fredrikshamn till Göteborg., lunch ombord. På svenska   sidan åker vi så iväg upp till Stockholm där Viking Line m/s Amorella avgår   kl.20:00. Vi inkvarterar oss i B2 hytter.    Kvällen ombord fri.DAG 7Vi   kommer i land i Åbo kl.07:50  och kör   då hemåt med lämpliga pauser längs med vägen. Hemma på eftermiddagen. PRIS750€   / person  GRUPP  35-50 pers. 

I RESAN   INGÅR

-   busstransport i 50-pers. turistbuss

-   yrkeschaufför

-   båtbiljett och hyttplats i delad I4 / B2 t/r

-   4 x hotellnätter i 2-pers. rum

-   4 x hotellfrukost, 1 x sjöfrukost

-   5 x luncher

-   inträden till trädgårdarna

-   broavgifter och – färjavgifter

-   båttur Fredrikshamn-Göteborg

-   utfärd med Sandormen

 

I RESAN   INGÅR INTE

-   reseförsäkringar

-   enkelrums-/hyttstillägg

-   middagar

-   reseledare 40€ / pers.

 

ÖVRIGT

-   avbokningsavgift efter betald resa
50 €/person

-  Vi förbehåller oss rätten för   prisförändringar orsakade av rederierna.


Inga kommentarer: