tisdag 20 november 2012

Snart lilla jul

Måste bara få visa vilken fin uppslutning vi har till våra månadsmöten.


Fredrik öppnar mötet och hade av nån anledning svårt att göra sej hörd.

Inga pinsamma tystnader här inte! Härligt!!!! Kaffekön blev ju också imponerande! Föreläsaren L-O Barkar tyckte han med att det var bra uppslutning och lade det på Danmarksresan, men det ville alla inte gå med på. Fast den fick stort intresse och anmälningar kom in så nu har vi att gå vidare ifrån. Roligt!

Vi fick lära oss en hel del om klematis. Här ett tips hur djupt man ska plantera en klematis och därtill ska de storblommiga ha: 15 l välbrunnen kogödsel, en näve PK superfosfat och benmjöl. Kompostjord. Och så ska de gödselvattnas. (Förstår nu varför mina inte vill blomma som jag önskar) De ska ha samma giva varenda år!!!

En som gjorde intryck på mej var Omoshiro.

En tidig storblommande sort. 14-18 cm blomstorlek!

Det här  var bara en, han hade många vackra fina bilder. Och en och en halv timme var ju ingenting för Lars-Ole inspirerande och kunnig. Och så bjöd han in oss till våren och jag är nästan säker att vi kommer. Pssssst. Om du klickar på bilderna blir dom större. Det om det men nu tar vi julen först.

Nu till julfestprogrammet;


Den 10 dec kl 18.30 i Strandis i Larsmo de som inte är bilburna så ska höra av sej till mej Gudrun på tel 050-38256629 så ordnas den saken.

Vi välkomnas med en allsång sjungen ur ett sprillans nytt sånghäfte. Fredrik läser  Julevangeliet och Sirpa sköter om musiken kring detta. Ungefär kl 19 får vi mat. Stående traditionellt Julbord. Före efterrätten ska vi få se Lucia med tärnor. Föreningens vandrande Frölåda ska få ny ägare i nästa programnummer. Sen får vi höra dikten Tomten som följs av - ja vem då? Jo, den riktiga tomten. Allt detta varvas med sång och musik i lämpliga doser.

Det du behöver komma ihåg är en julklapp á 5€. Om du inte anmält dej så ska du göra det till Viveka eller till mej. Maten kostar 27€ för icke medlemmar men medlemmarna äter för jämna pengar 20€, föreningen delar också ut gåvor! Vi ses!


 

 

 

 


 

 

 

 

 

2 kommentarer:

Anna-Maj sa...

Ordnar NÖT någon resa till trädgårdsmässan i Stockholm i april?

Gudrun sa...

Nej det är inte meningen.