- A K T U E L L T -

Lös ut ditt NÖT medlemskort hemifrån:Betala medlemsavgift 12€ + 3€ postningskostnader. Totalt 15€ till föreningens konto. FI52 5567 0720 1434 49 så skickar Barbro E. ditt medlemskort.

tisdag 15 januari 2013

Lite gammalt och så nytt

Blandat 041 mindreBlandat 042 mindreBlandat 044 mindre Hej i vintermörkret. Fast man kanske kan ana en liten förändring...


Liten överblick från vårt månadsmöte i går. SOm vi hade för första gången på Svenska gården och det funkade ganska bra. Nästa gång ska vi vara i stora salen så då blir det inte så trångt som det kanske nu blev.

Fredrik berättade om vårens nyheter och visa bl.a. en "undermatta" alltså en  värmematta att sätta under frösådden, en liten ljusrörslampa för såplantor med tillhörande ställning. Inte allför dyrt heller, så nu kan det se ganska proffsigt ut hemmavid. Och alltihopa underlättar förståss enormt vid frösprickningen.

Han visade också lite frö nyheter. Bl.a. Bocktörne - Gojibär - ett väldigt hälsosamt bär som man nu kan driva opp själv. Rödskaftad spenat, väldigt vackert både i landet och på tallriken.

Efter kaffet kom så kom LInda och berättade vad vi ska tänka på när man fotar i trädgården för att få rätta ljuset och hur man bäst komponerar en bild. Beroende på vad man vill med bilden. ISO blev väl en aha-upplevelse för många. Och jag för min del har irriterat mej på att det ibland "dyker opp" en bild fullt med rutor i. Och förrän man fått bort dendär så....... Men nu vet jag bättre, den hjälper mej att kunna komponera min bild bättre. Hon syns på nedersta bilden till vänster, en liten ljushårig tjej som var väldigt uppvaktad. KLicka på bilderna för större bilder. Ja, sånt kan man lära sej på NÖT möten.

Om en månad träffas vi igen och då kommer Sonja från Svanbäcks bussar och berättar om Danmarksresan och lite annat smått och gott. Plus att vi har årsmöte så kom och "enjoyja"!

Är du intresserad av Danmarksresan så ring 050-3826629.


Satte in Nelson länken, den är jättefin och du kan välja språk. Där hittar du frönyheter och mycket annat matnyttigt. Mycket nöje!

Vi ses!


 


 

 

 

 

 

Inga kommentarer: