tisdag 21 januari 2014

Första månadsmötet på det nya året m.m.

Fredrik öppnade mötet och hade ett par löpande ärenden.
  • Det första var att vi får storfrämmande till bygden nämligen Hannu Sarenström från Sverige kommer till Nykarleby den 27 mars. För den som är intresserad så ring och anmäl dej till N:by arbis hemsida.


  • Enligt styrelsens beslut har resan till Türi ändrats så att vi far med Svanbäcks bussar och deltar i deras resa. Kolla i deras resekatalog hur resan ser ut.


WP_000193Till månadsmötet kom trädgårdsmästare och florist Marianne Bränn och berättade om krukväxter. Trenden, skötsel m.m. Berätta att man inte som förr kanske har blommor i fönstren och sköter dem så, att man kan ha dem i många år. Nuförtiden är blommor en inrednings grej. Man kan ha blommor "uppåt väggarna"bokstavligen. Blommor som inte behöver ha mycket ljus, utan klarar sej var som helst i rummet utan att de tycker illa är också lättsålda. Man vill ha lättskötta växter, så ifall man vill åka på semester i två veckor ska blommorna se lika fina ut när man kommer hem. Därför är suckulenter och tjockbladiga växter mycket populära!

- Inte utan att man känner igen sej där! Hmmm....

Grönväxrter är också populära. Man köper gärna gröna växter som man kombinerar med nånWP_000190 blommande blomma i en vacker färg som passar inredningen i hemmet.

Ett tips jag snappa åt mej var, att om man köper en jättestor växt typ palm eller motsvarande så kan man plantera  undervegetation i krukan. Vanligtvis behöver t.ex. palmer eller fikusar lite fuktigt om fötterna och då passar exempelvis hemtrevnad planterad tätt, tätt som undervegetation. Plus att det blir jättesnyggt!!! Fiffigt och nytt åtminstone i mina ögon.

Tadaa... Nu har jag klurat ut alldeles själv så att man igen får bilderna förstorade. Så kolla bilderna nu från julfesten. Nu kan man se vem som är på bilderna. Klicka på bilden och ha tålamod en stund så kommer en större bild fram!!! Dukti så.


 

  •  Sen vill styrelsen puffa för årsmötet som hålls den 24 febr kl 18.30 i Hötorgs centret. På årsmötet visas fjolårsbilder från trädgårdsmässor i Helsingfors, Stockholm och Umeå. Som inspiration till årets mässerbjudanden som redan börjar dyka opp. Bl.a. Trädgårdens vår 2014 i Åbo 25-27.4 i Hotell Caribia Areena. Googla Trädgårdens vår så får du veta mera. Älvsjömässans drycker--dekoration--brollop--tarta_3105645[1]iordningställande kan man följa på FB o.s.v. Intressant info... Föreningen bjuder  som vanligt på kaffe och tårta på årsmötet!


                             Vi ses!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer: