lördag 29 mars 2014

Hannu Sarenström m.m.

WP_000226Hej alla trädgårdsintresserade! I gårkväll fick jag min påse påfylld av Hannu Sarenström som kom till Nykarleby och höll en och en halv timmes föredrag i ett rasande tempo.


Kan säga att man somnade inte, man skulle nog va såå koncentrerad om man vill höra allt som han hade att berätta. Ett och annat guldkorn ramla på pappret fast han har sin trädgård i Göteborgstrakten. En sak som många med mej tog till sej var det att han sluta arbeta efter kl 18. då tog han ledigt för dagen och satte sej istället och sippa lite vin eller annat drickbart. Detta hördes runtomkring mej när vi gick ut!!  Han har ju sån humor så det blir inte långtråkigt att höra honom. En fascinerande mänska som inte håller inne med att man kan och får misslyckas i trädgården. Det var ju skönt att höra!!! Och inte var alla bilder från hans trädgård så fina och välpolerade heller. Tiden gick i alla fall fort och lite skulle man ju ha behövt jobba i trädgården när man kom hem fast mörkret hade sänkt sej.

Men nu till nåt helt annat!Blogg för trädgårdsamatörer


Snack i rabatten Svenska Trädgårdsförbundet startar i vår i samarbete med sina runsala-febr-2[1]medlemsföreningar för trädgårdsamatörer en egen, finlandssvensk trädgårdsblogg! Mera information ges under våren, och senast vid förbundets årsmöte i slutet av april ska den nya bloggen vara i full gång...


Föreningsrepresentanter  diskuterar bloggplanerna på en träff i Runsala den 8 februari.

Det var hälsningar från verksamhetledare Nina på Svenska Trädgårdsförbundet rf. som vill att vi/ni ska skriva vad som händer i er trädgård eller vad som bekymrar eller gläder er. Den nya Finlandssvenska bloggen ska som sagt presenteras under förbundets årsmöte i slutet av april och till dess borde bloggen ha nåt att visa upp… Ju mångsidigare desto bättre. Inläggen behöver inte va stora, bara berätta vad som känns aktuellt just nu.canstock6010411[1]

Alltså märk inlägget med Snack i rabatten, som bloggen heter och sänd den till  mej här på denhär bloggen så sänder jag den vidare. Nu sätter jag mej och väntar på att inlägg ska droppa in!!! Sååå gör mej inte besviken!

Vi ses!


 

 

 

 

 

 

3 kommentarer:

Barbro sa...

Till snack i rabatten (jag har försökt skicka en kommentar på den stora bloggsidan, men vet inte om det lyckades)
Hej på er!
Jag har i år försökt mig på att driva upp plantor från frön. Försökte nog också för några år sen, men de blev så otroligt klena. Jag har sått Hjälmböna och det var nog alldeles för tidigt, för de är ca 20 cm redan, ha ha ha. Sen hade jag inga stickor att skriva på, så jag tog lite stadigare papper tillfälligt och tänkte att jag byter ut det sen. Tyvärr kom det där "sen" lite för sent, så jag hade svårt att tyda vad det stod på lapparna. Igår skolade jag om en del av mina busktomater, så få se vad det blir av det.
Igår gjorde jag en riktigt knasig affär...jag köpte en gammal vävstol för 10 euro vid Missionsstugan i Jakobstad och min man trodde att allt förnuft och förstånd försvunnit. När jag berättade vad jag skulle ha den till, tittade han på mig och sa, att du är ju alldeles från vettet. MEN...ni kan kanske gissa, vad jag ska ha den till? Jo mina hjälmbönor ska klättra på den i sommar!
Jag önskar er alla en bra dag!

Barbro sa...

Jag vet inte vart detta for? Jag hoppas du fick det och att ni andra kan läsa det? Jag vet inte varför det kom Hannu Sarenströms namn upp, men ifall han fick det, hoppas jag vävstolen roar honom. Datorn och jag kommer inte alls överens idag, för jag har så ont i nacken, så jag har svårt att koncentrera mig.

Barbro sa...

Poletten har fallit ner, ha ha ha . Ämnet var ju Hannus föreläsning och detta hörde ju inte riktigt till det. Men det var en rolig föreläsning, men man skulle nog vara skärpt, för att hänga med i svängarna. Han hade tyvärr lite för bråttom, men rolig var han. Kanske inte riktigt min stil på trädgård men....