torsdag 19 februari 2015

Rapport från årsmötet

DSC_9252NÖT:s årsmöte


Vår ordförande Fredrik hälsade alla välkomna och tyckte det var roligt att komma till ett årsmöte, där det finns en livskraftig förening och där många medlemmar visar sitt intresse. Vi var ett 60-tal, så matsalen vid Hötorgscentret var full och stämningen var hög och förväntansfull inför det nya året.

  - Norra Österbottensträdgårdsförening är nu störst i Svenskfinland, med sina 398 medlemmar!

Trädgårds året har varit innehållsrikt med många möten med bl.a Trädgårdens ABC, olika föreläsningar mm. Dessutom har det ordnats endagsresor, besök i olika hemträdgårdar och plantskolor. En del medlemmar har deltagit i de trädgårdsresor som ordnats av lokala researrangörer. Allt detta kan ni läsa mera om i årsberättelsen här på bloggen.

Kassör Anne-Maj Salo redogjorde för föreningens ekonomi och vi konstaterade att föreningen har ekonomin under kontroll.

Fredrik Sandström valdes till ordförande också för nästa år. Till nya styrelsemedlemmar valdes Kristina Snellman, Barbro Haasiosalo och Marina Stenlund. Dessutom valdes suppleanter, som sen presenteras när hela styrelsen sätts upp på bloggen. Dessa personer valdes så att nomineringsgruppen hade fem förslag och sen röstade årsmötet på de personer de ville ha i styrelsen, likaså suppleanter. Detta var ett nytt tillvägagångssätt, men på detta sätt fick årsmötesdeltagarna vara aktiva i valet.

Föreningen bjöd alla på kaffe och tårta och det smakade mums! Kaffebords diskussionen var livlig och alla verkade trivas och njuta av samvaron och fikat.

Årsmötet beslöt att medlemsavgiften är oförändrad och är 10 euro per person.

DSC_9249Föreningens vandringspris som vi fått från Aura trädgårdsförening gick detta år till Rose-Maj Lindström. Hon är alltid så glad och positiv och får alla andra på gott humör. Vi minns alla hennes tacktal och olika dikter hon framfört, när vi varit på utflykter och resor. Hon uttrycker det vi alla skulle vilja säga, men inte hittar ord för. Rose-Maj har varit medlem i föreningen länge och delar gärna sina trädgårdsideér med oss andra.

De avgående styrelsemedlemmarna Gun Nylund, Viveka Björk och Carita Kronholm avtackades med varsin blombukett. Det var de värda, för det goda och stora arbete de gjort för föreningen.

Fredrik informerade om kommande resor som ordnas av lokala researrangörer, planerad endagsresa och en helgresa i augusti. Mera information fås om detta på nästa möte.

Nu ser vi alla framemot en fin vår och väntar på att det ska börja spira i bänkar och krukor.

Text Barbro Haasiosalo, foto Börje Nylund

imagesPF7LQNCJ

Såhär, då har vi årsmötet avklarat endast suppleantnamnen och uppgifter från konstituerande mötet kvar. Återkommer när uppgifterna ramlat in!

Vi ses!


 

Inga kommentarer: