tisdag 22 mars 2016

Månadsmöte mars

Igår samlades vi återigen på Hötorgscentret för trevlig samvaro och intressanta föreläsningar.

Vi startade kvällen med lite info om resor och nya kontaktuppgifter mm.

Nu hittar ni även nya sidmenyer högst uppe i bloggen.


Vi har sorterat "möten och event" på en sida och "resor" skillt.
Ni kan även läsa om medlemmarnas rabattsystem under sidan "Medlemsförmåner".
På sidan "Hur blir jag medlem" finns kontaktuppgifter för anmälning samt information om medlemskap.
Sidan "länkar mm." är ännu som förrut, likaså "Om oss" där du hittar mer information om själva föreningen.
"Styrelsen 2016" är nu uppdaterad, så vet ni alla vem som är i styrelsen och vem som har hand om vad.

Vi har fått en ny e-mailadress som är direkt till NÖT's styrelse för att undvika omvägar.


blomster.jakobstad@gmail.com
Denna e-mail adress används nu i flera syften. Märk ditt ärende i rubriken, så blir det lättare för oss. Ni kan maila in medlemsansökan, fotobidrag till kommande årskalender, anmäla er till resor och kurser eller om ni har annat att framföra eller fråga. Vi sorterar därifrån så att informationen kommer direkt i rätta händer.

Vi kommer att göra en ny årskalender för 2017.


Kalendern är tänkt att vara FÖR oss, AV oss! Därför vill vi gärna att ni skickar in bilder som ni tagit under året. Tänk på bildkvaliteten! Ha högsta möjliga kvalitet inställd på kameran så att bilden kan användas utan att bli grynig eller suddig. Maila in tillsamans med växtens-/platsens namn och förstås fotografens namn.

Innan föreläsningarna tog vi för oss av kaffe och smörgåsar. Köket hade gjort ett jättegott bröd och där fanns flera olika pålägg att välja mellan. Riktigt passande sådär på kvällskvisten.

Så över till kvällens föreläsningar.

Först ut var Ulrica Wiik som höll en väldigt intressant föreläsning om fotografering som höll mångas pennor glödande!
Vi fick lära oss om olika element som är viktiga att tänka på när du ska ta din bild, som utrustning, inställningar, kompostion, bakgrund, ljus och redigering mm.
Tror det var många som gick därifrån med häftet fullt av värdefulla tips inför sommarens fotografering! Ulrica är en fantastisk fotograf, även om hon själv påpekar att det bara är en hobby. Hon bjöd på vackra bilder som inspirerade och trollband oss alla.
Nu sitter jag även med en anmälningslista för en praktisk fotokurs tillsammans med Ulrica till våren.
Är du intresserad att spendera en dag med kameran i en trädgård eller park och lära dig mer om hur du ska tänka när du siktar in dig på ditt motiv, skicka då namn och telefonnummer på e-mail och märk med rubriken "Fotokurs".

Efteråt fick vi lyssna på Fredrik Sandström som berättade om vårens lökar och knölar.Vi fick råd och tips om fördrivning, jordmån, utplantering och övervintring. Så om du inte har ställt iordning ett växthus med frostvakt till 1:a maj så rekommenderas det att ännu vänta lite innan du fördriver dina Gladioler. De behöver mycket ljus och blir allt för långsträckta om de drivs upp länge på förhand i dåliga ljusförhållanden.Dahlior igen kan man gått börja driva här i slutet på mars om man har ljusa fönster eller extra belysning, annars kan man vänta någon vecka in i april. Att inte fördriva dem kan leda till betydligt senare blomning och att de kanske inte hinner utvecklas fullt ut.

Det var lite om mars månadsmöte.
Nästa gång träffas vi måndagen den 18:e april kl.18.30 som vanligt och på samma plats. Då får vi höra mer om Pioner!

Ha en skön vecka allesammans!

Inga kommentarer: