onsdag 18 maj 2016

månadsmöte maj

Mötet 9.5.16 inleddes med kaffe innan Fredrik hälsade oss välkomna.


Kvällens möte hade lite mindre deltagare än vanligt, vilket antagligen berodde på att vår annons inte hade kommit med i minneslistan.

Barbro började med att gå igenom lite information angående sommarens resor och evenemang.
Jäneda resan är klar. Hotellet har blivit bytt. Det blev ett dyrare hotell, men resans pris ändrar inte. Vill ni läsa mer om resan så hittas information under fliken "Resor 2016" högst upp här på bloggsidan.
Kangasala-resan blir den 13.6, även den fullbokad.
15.6 är plantbytardagen vid Aspegrens, man byter planta mot planta enligt hur många man själv haft med.
2.7 åker vi till Vasa där Magnar Aspakar håller föredrag om alipna växter. Sedan blir det även ett besök till en hemträdgård i Sundom och kanske ett besök till Strömsö.
Sommarresan till Umeå sker den 5-7.8. Här finns ännu lediga platser!

Under Sunds trädgårdsdagar nu inkommande helg 20-21.5 kommer föreningen att ha ett infobord där föreningsmedlemmar får ta turor. Man kan välja mellan att stå på fredag eller lördag och om man vill stå en eller två timmar. Här kommer det att finnas information för eventuellt nya medlemmar samt en tävling. Talkolista för dagarna har cirkulerat under mötet.
Vi har fått 200 tidningar av Trädgårdsnytt från Svenskaträdgårdsförbundet med anledning av deras 70-års jubileum. Den kommer att delas ut till medlemmar under trädgårdsdagarna. Välkommen dit och hämta din egen. De finns begränsad mängd och när de är slut så är de slut.Det cirkulerade även en lista ifall någon vill visa sin trädgård, eller vet någon annan som vill visa sin.

Kvällens tema var "Mormors perenner".
Det var Fredrik som höll föreläsningen om gammaldags växter. Vad har överlevt från mormors tid, härdiga och sprider sig lätt.

Sedvanligt drogs lotteriet på slutet och frågelådan gicks igenom.

I sommar ordnas inga månadsmöten. Istället är det lite olika resor, evenemang och besök som står på schemat. Vill ni veta vad som är pågång så är det bara att kika under fliken "möten & program" högst uppe på bloggsidan.

Ha en fin trädgårdssommar!
/Styrelsen

Inga kommentarer: