torsdag 23 juni 2016

Midsommar på Aspegrens

Onsdag kväll var den traditionella resningen av midsommarstången ute på ängen vid Aspegrens.

Många hade hämtat med massor av blommor och björkris. Runt 25-30 personer deltog i talkot från kl.16 och hjälpte till att binda alla buketter som skulle fästas på stången, göra kransar och annat pynt.

Vi uppskattade ca 60 arbetstimmar bara på själva dekoreringen och resning av stången! Som alla förstår så skulle detta aldrig vara möjligt utan den fina talkoandan!Dagen bjöd på strålande väder och lite vindpustar. Alla var på gått humör och så fort stången var rest och säkrad så samlades stora som små för att sjunga och dansa!


Barnen sprang och plockade blommor på ängen, flera hade filten med där de hade picknick. Det såldes även kaffe, saft, våfflor och sockervadd.Föreningens ordförande Fredrik, Årets stångmästare, med hatten på! Hatten representerar personen som har ansvaret för att blommor och annat växtmaterial hämtas till platsen och att midsommarstången blir dekorerad och rest. Allt förstås med hjälp av andra i fin talkoanda.
Tack till alla som medverkade och hjälpte till på ett sätt eller annat! Riktigt trevligt också med alla besökare som deltog i festligheten. Vilken stämning! Äkta sommarkänslor!

/Kristine

Inga kommentarer: