lördag 27 augusti 2016

Trädgårdsbesök i Katternö och Esse

I måndags var vi ca 50-60 glada trädgårdsentusiaster som samlades i Katternö för att först titta in hos paret Määttä och sedan åka vidare till paret Dahlstrand i Esse. Det var regnigt innan, men vi hade turen på vår sida och det blev uppehåll under kvällen.

1. Lotta och Jyrki Määttä i Katternö


Första trädgården var hos Lotta och Jyrki. En trädgård som ändrat rätt mycket under de senaste två åren! Här har det blivit flera nya rabatter, anläggningar och stenarbeten. Lotta är trädgårdsmästaren med de gröna fingrarna och Jyrki är en kreativ och duktig hantverkare. Här kommer några bilder från trädgården.I Lottas växthus fick vi smaka på vindruvor som dingnade ur taket som en uppdukad buffé. Trevliga detaljer och stilleben hade de genom hela trädgården.Stolpen med pilar i alla riktningar är platser de besökt. Trevlig  och snygg detalj och säkert väcker den massor av minnen. Stenarna som ringlar sig runt är fogad med svart fogsand som blev en fin kontrast till stenarna.

Vilket hantverk! Alla dessa upphöjda stenkanter med armering och kullersten! De fick många att tappa hakan.


2. Margareta och Håkan Dahlstrand i Esse


Efteråt körde vi vidare till Esse. Hos Margareta och Håkan möttes man direkt av Lyktor och massor av fina metallfynd! Denna trädgård kan du helt säkert gå igenom tio gånger och ändå lyckas upptäcka nya detaljer och växter varje gång!

Här fanns sittplatser och bänkar av alla de slag runtom i trädgården.Fantasifulla portar, murar och konstruktioner.

Metallfjädringen från gamla madrasser används som spaljéer för bl.a ett flertal olika klematis som nu blommade vackert.


Stor tack till er alla för att vi fick komma på besök.
Det var en riktig upplevelse!


Vill ni se mera bilder från båda trädgårdarna så har även jag inlägg om dem på min blogg Drömgården. Bara att klicka på namnen så kommer ni dit: Määttäs trädgård och Dahlstrands trädgård.

Få se vilka trädgårdar som besöks nästa år. Har ni förslag eller önskemål så är det bara att framföra. Vi tar gärna emot tips.

Högst uppe på bloggen finns en flik som heter "möten & program", där hittar ni kommande händelser.

/Kristine

Inga kommentarer: