fredag 9 september 2016

Pågång i höst

Nu är det återigen dags att upplysa er om kommande händelser.


Måndag 12.9 kl.18 ska vi besöka Blomqvist plantskola i Lepplax. Vi kan samlas nära caféstugan innan vi börjar gå runt så att vi får hälsa först.

Tack till er som skickat in fotografier till våran årskalender för 2017! Jag saknar ännu en del bilder. Bl.a. vill jag gärna ha några från resorna som gjorts. Kom ihåg att skriva från vilken resa, och ifall ni skickar andra trädgårdsbilder så behöver jag veta i vilken månad det är fotograferat. Något trevligt till november och december önskas också.
Deadline att skicka in material är 30.9. Bilder kan mailas, överföras på märkt minnessticka och lämnas vid Sunds info eller sändas via dropbox.
Visste ni att alla som har bilder med i kalendern får en egen årskalender som tack!
Vi samlar även in förslag på ordspråk till alla månader samt förslag till trädgårdsevenemang 2017. Mailas gärna på blomster.jakobstad@gmail.com.

I oktober blir det månadsmöte på Hötorgscentret den 10.10 kl.18.30. Vi börjar med kaffe och fika 4€/pers. Föreläsning med Fredrik om övervintring av växter samt annat aktuellt i trädgården. Föreläsningen börjar kl.19.

Fredagen den 11.11 kl.18-21 kommer den kända trädgårdsbloggaren Sara Bäckmo och föreläser om skillnadens trädgård i Nykarleby. De som är intresserade kan gå in på arbis hemsida och anmäla sig, men man kan även anmäla sig till Barbro Haasiosalo på nummer 050-5274129. Hon anmälar i sin tur hela gruppen på en gång. avgift 10€/pers. OBS! Bindande anmälan!

I år blir det julinspiration i Karleby på Lindell Flowers. Owe Salmela föreläser om trender och annat aktuellt inför julen. Datum är ännu öppet, men måndag 21.11 eller 28.11. Eventuell busstransport är under planering.

/Kristine

Inga kommentarer: