tisdag 22 november 2016

Julinspiration på Lindell flowers

Måndag kväll och månadsmöte, men inte vilket månadsmöte som helst. Nej, denna gång hade vi julinspirationskväll och hade blivit inbjudna till Lindell flowers i Karleby.


Vi hade ordnat med busstransport, vilket var väldigt uppskattat (även av arrangörerna). Skönt såhär i det regniga mörkret att bara få stiga på bussen och luta sig tillbaka samtidigt som man omringades av nästan 60 andra pratglada och förväntansfulla föreningsmedlemmar. En del kom med egen bil, så vi var ett ordentligt gäng trädgårdsentusiaster på plats.

I Karleby började vi med att äta salta pajer och dricka kaffe med jultårta. Owe Salmela berättade om företagets historia och lite om sig själv. Sedan gick vi ner till butiken där han hade ställt fram olika typer av arrangemang som han berättade om.I butiken fanns en bra plats där de kan stå och arbeta,(mitt i butiken, nära kunden), eller föreläsa i detta fall. Han hade mycket att visa, och det var riktigt intressant och inspirerande.På vissa arrangemang och planteringar visade han direkt framför oss hur man kan tänka när man dekorerar, som en demonstration. Owe som har 35 års erfarenhet av branchen (15 år som egenföretagare, 15 år som lärare och dessutom har han varit 13 år på Strömsö) sitter på massor av kunskap och idéer. Han är van att arbeta och prata både framför live-publik och kamera-team, vilket märkes bra.

Vi var väldigt nöjda!
Att få se en yrkesmänniska jobba framför ögonen på oss och samtidigt berätta vad han gör och varför, gjorde att kvällen blev annorlunda jämfört med vanliga föreläsningar.Butiken var snygg och mysigt stylad inför julsäsongen. Här fanns mycket att vila ögonen på och vi var rätt shoppingsugna hela gänget!Vilken lyckad kväll! God fika, intressant föreläsning/demonstration, inspirerande utställningar, trevlig personal och nöjda besökare!

Tack till Lindell flowers för att vi fick komma och inspireras! Nu är det att göra något fint av det man shoppade då...

/Kristine

Inga kommentarer: