måndag 30 januari 2017

Sommarresan 2017

Ni som inte var med på förra månadsmötet har kanske inte hört om sommarresan ännu. (Det finns infopapper att fås för de som är intresserade.) Ska göra ett sammandrag av resan här så vet ni lite vad det handlar om. Sommarens resa kommer att gå till Åland. Åland har 6700 öar och vi kommer att utforska flera vackra platser just under tiden då äppelträden och syrenerna blommar.

NÖT's trädgårdsresa till Åland 16-18.6.2017


Dag 1, Fredag 16.6
Bussen samlar upp resenärerna och kör med stopp för trädgårdsbesök och matpauser längs vägen. Vi kommer till Gustavs där Ålandstrafiken tar oss med färja till Brändö med inkvartering i 2-pers. rum på Gullvivan i skärgården. Gemensam middag.

Dag 2, Lördag 17.6
Frukost och utcheckning. kl.8.05 går färjan från Torsholma till Vårdö och vi börjar med trädgårdsbesök på fastlandet. Vi äter lättlunch under dagen med havets fisksoppa och ålandspannkaka. Inkvartering vid Hotell Havsvidden i 2-pers. rum. Här har vi utsikt över Ålands skärgård.
På kvällen kör vi ut till Michael Björklunds restaurang Smakbyn där vi äter en delikat middag/ Alernativ är att vi äter middag på hotellet.

Dag 3, Söndag 18.6
Hotellfrukost och utcheckning. Besök i hemträdgård och ev. Sandåsens handelsträdgård. Kl.14.25 avgår m/s Grace från Mariehamn. Gemensam buffé ombord. Kl.19.50 kommer vi iland i Åbo och kör hemåt. Beräknad hemkomst runt midnatt.

Det var resan i sin korthet. Det blir alltså flera besök i både hemträdgårdar och andra intressanta platser. En överraskning är också att det görs ett stopp vid Stallhagens ölbryggeri.

Gruppresa: ca 35-50 pers
Pris: 355€/ pers.

I priset ingår:
- Busstransport i 50-pers turistbuss
- Yrkeschaufför
- Båtbiljett Mariehamn-Åbo
- Ålandsfärjan Gustavs-Brändö & Torsholm-Vårdö
- 2 nätter logi i 2-pers rum
- 2 x hotellfrukost
- 2 x lunch
- 1 x middag
- Buffé på m/s Grace

I priset ingår inte:
- Reseförsäkringar
- Enkelrumstillägg
- Middag på lördag kväll (2 rätters på Smakbyn 40€/pers)

Barbro tar emot anmälningar på tel. 050-5274129 eller e-mail barbro.haasiosalo@multi.fi
Man kan även anmäla sig på årsmötet.

Det kommer helt klart att bli en minnesvärd resa!

/Kitty

1 kommentar:

Harnäs Stugor sa...

Vilken fin resa Ni måste ha haft! Besök gärna Åland igen! Det finns ännu lite kvar av sommaren 2020!