lördag 29 april 2017

Kryddväxt tema på Sunds

Måndagen den 24.4, hade vi ett jättetrevligt månadsmöte på Sunds trädgård!


Enligt gästboken var vi 74 medlemmar på plats, men vi uppskattar nog att vi var närmare 90, det är alltid någon som missat boken.

Trädgårdsföreningens ordförande,  samt representant för Sunds, Fredrik Sandström, önskade alla välkomna.


Kvällen fortsatte med mingel bland trädgårdsföreningens medlemmar. Sunds bjöd på kaffe med tilltugg.

 

Som programpunkt hade några sytrelsemedelmmar ställt upp med olika tema-bord.

Sandra skötte jordanalys-bordet. Trädgårdsföreningens medlemmar fick möjligheten att skicka in jordprov av hemträdgården, för analys. Burkarna samlas in senare för att skickas till Hortilab.fi.

Barbro som är reseansvarig på föreningen, berättade om föreningens resmål, samt tog emot anmälningar till sommaren en-dags resor. Återigen fick vi förundras över föreningens medlemmars intresse att resa tillsammans. Härligt!

 

Kristine, bjöd föreningens medlemmar på en kulinarisk smak upplevelse på egen gjord Gremolata och en underbar kryddblandning med Philadelphiaost som bas. Hon lovade att avslöja receptet vid tillfälle... På bordet fanns även marinerade tomater och te gjord på en blandning av olika sorters mynta, skördade från Sunds växthus och torkade hemma hos Kristine.

   

Fredrik stod vid kryddhyllan och berättade om allt  som har med kryddväxter att göra! Vilken lyx att föreningen har tillgång till dessa experter!!


Nina Gustafsson berättade hur NÖT föreningen är representerad i sociala medier. Nya bloggen visades, samt Instagram och den nya logon.


De som var intresserade fick en rundtur i växthuset


Vi tackar Sunds för den intressanta och trevliga kvällen!

/Nina G

Inga kommentarer: