fredag 4 maj 2018

Beskärning i teorin och i praktiken

Måndagsmötet den 16 april, lockade kunskapstörstiga föreningsmedlemmar att komma till  Hötorgcentret för att lyssna på Fredriks föreläsning om "Beskärning & Vårgödsel". Intresset var stort, och salen var full av trädgårdsintresserade i alla åldrar.  Kvällens kurs var två delad, en teoretisk del samt beskärning i praktiken hemma hos Barbro Haasiosalo följande måndag 23.4.

 


Fredrik lärde oss vilka verktyg passar för olika ändamål.Det är en otrolig tillgång för föreningen att ha yrkeskunniga föreläsare! Jag tror att alla gick hem denna kväll lite klokare och lite modigare när det gäller konsten att beskära träd och buskar. Tack Fredrik! Barbro påminde om olika resor och evenemang som var på gång.

Följande måndag, 23.4 var det dags för beskärning i praktiken i Barbros trädgård.
Måndagen den 23.4 i Barbros trädgård

Vi var många som var nyfikna på Barbros trädågård och ivriga att få lära oss mera om  beskärning.Fredrik demonstrerade olika verktyg och hur man ska tänka angående beskärning.Vi fick värma oss i Barbros vackra orangeri och avnjuta en ny grillad korv, kaffe och hembakade bullar...Ett stort tack till både Fredrik och Barbro för en intressant kväll!


Text: Nina Gustafsson Foto: Kristine Vesterlund & Nina Gustafsson

Inga kommentarer: