tisdag 27 maj 2014

Nu söderut..

Turi 2014 023 mindreHej alla glada! Nu har det varit så fint väder att man inte har  fått nån inspiration att sitta inne och skriva om det som finns där ute! Men nu är det lite sånt väder att man vill minnas detdär varma vädret såå..


Turi 2014 018 mindreKan det det ha varit den 15 maj som vi åkte iväg till Estland och Türi för ett par dar. Och när man nu har lite distans till resan och platsen så kan man väl säga att det har ändrats mycket på 3 år. Nu är det ju nästan lika dyrt som här om man ska tänka på pengarna. Plussar man på med resan så..... men det är ju upplevelsen också och visst kan man hitta nåt intressant och verkligt Turi 2014 025 mindreprisvärt.

Såhär var vår dag på plantmarknaden. Första bilden är ju så som det ser ut och man blir alldeles galen av att gå i en godisaffär flera timmar. Jag hade 4 papperskassar med mej och tänkte att nog är man galen att slarva så många  väskor när jag inte hade nåt speciellt jag ville köpa. Men nog 17 var de bra att ha, kan jag säga. Nog pratat om det! Och så fick vi ju två väskor av bussbolaget också... tänkte jag glömma!

Köpte purjolök och fänkol, två krukor av var och purjon var ju jättestor redan, åtminstone 25 cm lång och säkert 15-20 plantor i var för 1€. Likadant med fänkolen som var så stor att man såg utbuktningen på roten. Då blir man extra glad!

Turi 2014 031 mindreTuri 2014 039 mindreMen så fanns det lite ett och annat annat också, se här, det fanns torkade fiskar och levande fiskar och kissor och dragspelsmusik, en äkta vedeldad grill där killen emellan klöv ved och sen upp och gjorde grillspett som han  fick jättemycket beröm för. Doften smög sej runt stånden. Bastumodeller och ett helt sagolikt "Hans och Greta" hus!

Turi 2014 037 mindreTuri 2014 034 mindreDagen gick fort och snart var det tid att söka upp bussen och in till stan via HansaPlant. Vi bodde flott på etTuri 2014 041 mindret Radisson hotell mitt i stan, som hade bäddar så man fick söka efter varann... En välsmakande middag  i Gamla stan och så i säng! På något sätt tycker jag att de blir för korta dehär resorna. Jag skulle vilja se mer av Tallinn... En dag till skulle va passligt. Men då är det ju alla de som jobbar, det blir extra dyra plantor för dem och det går en arbetsdag till. Detdär måste man välja så att det passar förståss....

Mina fynd från plantmarknaden var ett par nya julrosor, en stäppliljan som ska va orange. Turi 2014 015 mindreoch lite annat smått och gott. Dendär blomman i orange och gul-bruna toner som finns på bilden, gentianan och sen lite palettblad, en gul kattsvans för 0.50 cent/st. Sånt! Men summa summarum så tror jag att det inte att det blir flera gånger till det stället för min del. Men man ska aldrig säga aldrig! Turi 2014 064 mindre

För att få alla väskor packade i tur och ordning enligt avstigningarna på hemvägen hamna chauffören att göra denna manöver!!! Flåt chauffören, men jag kunde inte låta bli att sätt in bilden. :)

Vi ses! 


 

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer: