fredag 9 oktober 2015

Hydrokultur på månadsmötet på måndag.

Hej igen! Måste googla på hydrokultur för att se vad det egentligen handlar om... Gick in på Vikipedia så det är därifrån allt material kommer. Allt för att man ska få en uppfattning om vad månadsmötet handlar om... Det låter onekligen spännande! 


 

original_Hydrokultur_Grafik[1]Vattenkultur eller hydrokultur är växtodling i konstgjord miljö, där de nödvändiga växtnäringsämnena tillförs rötterna i en vattenlösning

Odlingstekniken brukar delas i två huvudkategorier, beroende på hur näringslösningen kommer växterna till nytta, nämligen passiva och aktiva system. Passiva system fungerar bra i självvattnande krukor och mindre odlingssystem och har ofta någon form av veke som drar näringslösningen till plantorna. Aktiva system involverar någon form av pump som sköter näringstillförseln till växterna.

 


Fördelar

  • Kraftigare tillväxt av plantorna och med det större skördar.

  • Lättare övervaka underskott och överskott av växtnäring i lösningen.

  • Lätt att byta växtnäringslösning.

  • Ingen jord där skadedjur kan husera och lägga ägg.


Nackdelar  • Nackdelen är att hydrokultur är generellt sett känsligare i många avseenden än ett vanligt odlingssystem. Det kräver därför mer tillsyn, engagemang och kunskap än ett traditionellt system med jord. Om något går fel, så skadas plantorna snabbt av syrgasbrist.14550[2]


Ha en trevlig helg så 


Ses vi


på måndagkvällen. 
 


 

2 kommentarer:

Mikael Lundqvist sa...

http://www.chiliyhdistys.fi/chiliyhdistys/
http://fatalii.net/Growing_chile_peppers/Hydroponics/Custom_Hydros/EBB_Flood
http://www.chilitarvike.fi/
http://chiliblogit.blogspot.fi/
http://chilivaari.blogspot.fi/
http://fatalii.net/

Mikael Lundqvist sa...

Hej!
Kommentaren föll bort av någon anledning. Här är i alla fall några linkar för den som är intresserad av att fördjupa sig.

Mvh.

Micke