- A K T U E L L T -

NÖT-Almanackan 2023 planeras! Fotografier och förslag till program för 2023, kan skickas till not@nottradgardssallskap.fi senast 17.10 2022 eller tas med på minnessticka till månadsmötet 17.10. Förslag till program kan skickas per SMS till Fredrik Tfn.050 3226009 om du inte har något foto.
div>

Du borde ha fått Medlemsinfo och bankgiro för medlemsavgiften på posten. Om du inte fått det, vänligen kontakta Berit Hakkila, Tfn 050- 5946371. Medlemskortet för 2022 kommer på posten när medlemsavgiften är betald.

torsdag 8 oktober 2015

Nytt nytt nytt.... NÖTs frågelåda på bloggen.

Nytt för nu är att den frågelåda som cirkulerar på månadsmötena ska vidareförmedlas hit till bloggen!


 - Fredrik svarar på medlemmarnas frågor så passa på om du har nåt du undrar.Här är ett första försök. Varsågoda, nu kan du läsa både frågorna och svaren i lugn och ro.

 Fråga: Kan jag flytta ett 3-års gammalt körsbärsträd i höst ännu?

Svar: Det är bättre att flytta nu på hösten än på våren det är fuktigare i marken, trädet har lättare att rota sig.

  1. Fråga: Jag har en 5 år gammal körsbärsbuske som inte ger några bär. Vad beror det på?

  2. Svar: Det kan bero på näringsfattig jord eller att blommorna har frusit bort. Ifall busken är planterad på ett blåsigt ställe kan det också inverka på pollineringen. Kom ihåg att gödsla på hösten och kalka jorden v.b.Fråga: Varför ser mina Löjtnantshjärtan döende ut? De blev inköpta i våras, tidigt i so

Svar: Rötterna kan ha tagit skada pga den våta sommaren.  1. Fråga: Varför gulnar bladen på tomatplantorna i växthuset?

                Svar: Det kan bero på näringsbrist. Det bästa beviset på att tomatplantorna får tillräckligt med näring är att de är svagt ihoprullade på kvällen efter en solig dag men utrullade på morgonen.

                  Sådär. Här har vi början på nåt riktigt bra, eller hur!Vi ses! 


           

  

Inga kommentarer: