onsdag 22 januari 2020

Endagsresa 29.6.2019Endagsresan 29.6.2019 till SydÖsterbotten

Den här endagsresan var den som lockade mest deltagare på länge. Efter ett dygn hade vi över 70 anmälningar och i bussen rymdes max 58 st. Styrelsen tog då ett beslut att fara med två bussar, ifall att det gick att få ihop programmet med program och bussar. Efter lite pysslande hit och dit, så fick vi det att fungera. Vi hade 92 st anmälningar till vår endagsresa och glädjande nog var det såna medlemmar med, som inte deltagit i våra resor tidigare.

Vi startade tidigt lördag morgon med att plocka upp resenärerna
och undertecknad hade ansvar för buss A och Fredrik för buss B.
Första trädgården Buss A for till var Anna-Lena Thesslunds trädgård i Solf. Det var en lite mindre trädgård på ett bostadsområde, men det rymdes mycket i en liten trädgård och det fanns många olika växter där. Det var använt varenda liten yta och ett orangeri rymdes också på tomten. Anna-Lena var en entusiastisk trädgårdsmänska med många planer på gång under sommaren och det märktes på henne, hur mycket hon älskade sin trädgård. Vi överräckte ett THK i keramik åt henne, för att hon öppnade sin trädgård för oss.
Buss A fortsatte till Solf Gästgiveri för förmiddagskaffe. Buss B for först till Solf Gästgiveri och sen till Anna-Lenas trädgård.

Färden fortsatte mot Wickmans plantskola och där tog Kjell emot oss och berättade om plantskolans historia. Båda bussarna var där på samma gång, men med en liten förskjutning på tiderna. Vi hade möjlighet att handla plantor och fick dem till ett rabatterat pris. Det var många buskar och träd som inhandlades och också jordgubbsplantorna var attraktiva. Kjell gav två växter för utlottning i bussarna och det var vi tacksamma över. Vi fick också smaka på vin och saft gjorda av Zilga druvor.
Efter besöket körde buss A till Linds kök för att äta sommarbuffé. Buss B for till Krister och Ann-Sofi Stenbacks trädgård. Det var Krister som de senaste åren, haft hand om trädgården. Det som var kännetecknande var att den till stor del var uppbyggd av naturstenar. Där fanns både perenner och sommarblommor. Det var verkligen en annorlunda trädgård och jag tror att vi alla var fascinerade över hur stenarna använts. De fick också ett THK i keramik.


Sen bytte vi plats och buss B for till Linds kök och Buss A till Stenbacks.

Vi fortsatte sen till Malax till Amis idé och Ateljeträdgård. Ann-Mari Svahn tog emot oss och berättade om trädgården och ateljeń. Det var en spännande trädgård med mycket olika växter och konstverk. När man gick runt, så upptäckte man igen någon spännande detalj. Var det någon växt man var intresserad av, så grävde Ann-Mari upp den och så fick man köpa den. I ateljen kunde man också köpa olika konstverk.


Sen fortsatte bussen till Åminne folkpark, där vi fick kaffe och bulla. Det var väldigt kallt och blåsigt där och vi satt i ett tält, så vistelsen blev inte så lång.
De här två sista ställen växlade vi också om med bussarna.

Det fungerade riktigt smidigt fast vi var två bussar och på det här sättet blev det inte heller för fullt i de olika trädgårdarna.

Vi kom hem vid 19.30 tiden efter en händelserik och givande dag.

Tack till Er som var med på vår endagsresa och som gjorde det till en trevlig och gemytlig trädgårdsdag.


Barbro H.

Inga kommentarer: