fredag 17 januari 2020

'Odla där du är' Johannes "Farbror Grön" Wätterbäck, Arbis Jakobstad


4 Mars (från kl. 17.30) 18.20-20.30 i Campus Allegro - Schaumansalen


Du behöver inte ha en stor trädgård för att kunna odla! I föreläsningen Odla där du är berättar han hur du enkelt kan odla goda grönsaker i dina fönster, på din balkong, takterrass, pallkrage, växthus eller friland. Johannes ”Farbror Grön” varvar praktiska odlingstips med sortrekommendationer och gröna recept.
Farbror Grön vill dela med sig av gröna kunskaper och kretsloppstänkande. Farbror Grön odlar, tar hand om grödorna i läcker matlagningskost, överblivet avfall komposteras och blir mullrik jord till kommande odlingar.

När Farbror Grön satte igång på allvar att odla egen mat fanns det ingen hejd, säger Johannes själv. Vi ville testa olika växter, odlingsmetoder och odlingsplatser. Nu har vi odlingar såväl på landet som i staden, vi har odling i källare, men även på takterrass. Utomhusodling kombineras också med inomhusodling. I och med allt testande har vi kommit fram till många slutsatser. Några av dessa har blivit fasta konstateranden, medan andra leder oss vidare framåt genom mer experimenterande.
Farbror Grön driver både ett instagramkonto och ett facebook-konto samt inpirerar tusentals hemmaodlare. Läs mera om Farbror Grön på http://farbrorgron.se  
Farbror Grön har givit ut tre böcker. Böckerna finns att köpa och få signerade under kvällen. Dessutom bjuder Farbror Grön oss på smakprov från sin trädgård. Det blir chilidipp baserad på takodlad chili som Johannes fermenterat till sås.

Böckerna har fått bl. a följande utmärkelser och nomineringar: nominerad till Årets Trädgårdsbok 2015 av Gartner-Sällskapet, Årets Köksträdgårdsbok 2015 av Måltidsakademin, Best Cookbook Illustrations in Sweden av Gourmand world cookbook awards 2015.

Farbror Grön har precis nu även kommit ut med sin senaste bok: Flera fingrar gröna: 36 växter att odla i din trädgård.

Är du medlem i Norra Österbottens Trädgårdssällskap så är priset endast 20 euro. Betalning på plats. Trädgårdssällskap betalar då 5 euro för dig.

Vi bjuder på kaffe/te och tilltugg från kl. 17.30. 

Använd "Köp biljett" på arbis.jakobstad.fi och du får bekräftelse på bokade platser på SMS. Biljetten är inte fysisk, utan kommer som ett sms och betalas på plats med kontanter eller bankkort. Eller anmäl via telefon 06 7863264
Du kan avboka din biljett ännu tre dagar innan Onsdags Eventet. Om du inte avbokar eller inte kommer på Eventet, så fakturerar vi dig hela beloppet.

Välkommen!Inga kommentarer: