tisdag 8 april 2014

Oj så många vi har blivit på medlemsträffarna...

 

imagesCALNZ3G5På månadsmötet igår var Leif Blomqvist och berättade om sin nya bok "Rosor i norr".  Vi var många där! Om vi ska "skylla" på Leif eller på ett annars trevligt program vill jag inte spekulera i men det är roligt att kunna konstatera att vi är mellan 50-70 i allmänhet på våra medlemsmöten.


imagesCA247N4ZLeif Blomqvist nya bok * Rosor i Norr *utkommen i Mars 2014.
Rosen har i årtusenden varit den mest älskade och mytomspunna blomman. Den har i alla tider skänkt människan både skönhet, nytta och välbehag. Under århundraden har det korsats fram de mest fantastiska och spektakulära rosor, att förgylla vår vardag med.
Rosor i norr hjälper dig att odla dessa skönheter med framgång, även långt upp i växtzonerna. Boken hjälper dig också att välja rätt sort, lämplig för ditt klimat, i djungeln av mer eller mindre vinterhärdiga sorter. Den ger korta och handfasta råd om plantering, gödsling, beskärning och övervintring av rosor. I boken presenteras, med ord och bild, 134 olika vinterhärdiga rosor.

 


- Annat som händer inom kort...


Fredrik fortsatte berätta om trädgårdens ABC och nu handlar det om att beskära imagesCAH4HCAObuskar och träd. I går prata han om beskärning  i teorin och nu inkommande lördag 12.4 sker det i praktiken. Närmare bestämt vid Ankdammen i Bennäs kl 10.00 där går han lös på buskar och träd. Bennäs byaråd har kaffeförsäljning så kom och se vad som händer. Trevligt eller hur!

Och sen blir det påsk!

995062-123[1]Vi ses!


Inga kommentarer: