tisdag 31 mars 2015

Resa 1/3 Blomsterresa till Türi

Turi 2014 023 mindreBlomsterresa till Türi 15-17.5 345,- -10% 311,-/pers


Türi, en grön trädgårdsstad med ca 11 000 invånare, är utnämnd till Estlands ”Vårhuvudstad”. I maj börjar våren med Blomstermarknaden i Türi. Senaste år besöktes den av ca 40 000 personer, som vandrade omkring mellan ungefär 750 försäljare. Här säljs blommor, plantor och växter av alla slag men även olika hantverksprodukter finns till försäljning. Vi besöker också plantskolan Hansaplant under resan. För shoppare är Tallinn ett paradis. Prisnivån här är lägre och butikerna som finns längs gatorna och gränderna i Gamla Stan tillfredsställer alla som söker mode, konst, design och inredning. Längs muren i Gamla Stan kan man köpa traditionellt hantverk. Restaurangerna inne i Gamla Stan erbjuder något åt alla; i gamla källarvalv och mysiga små cafeterior.

 

Fredag 15.5: Hemorten-Helsingfors-Tallinn:


Bussen startar med uppsamling av resenärer och vi kör ner till Helsingfors. Eckerö Lines m/s Finlandia avgår kl. 15:30 och vi kommer i land i Tallinn kl. 17:45. Bussen kör till hotellet, Meriton Conference Spa Hotel. Vi har kvällen fri i staden för egna upptåg eller att besöka hotellets spa-avdelning

Lördag 16.5: Tallinn:

Frukost på hotellet och sedan besöker vi Blomstermarknaden i Türi. Där vandrar vi omkring och njuter av allt som erbjuds. På eftermiddagen kör vi ut till Hansaplant för uppköp. Hansaplant är en ny, stor plantbutik som finns längs vägen in till Tallinn. Sedan kör vi till hotellet och har kvällen fri att söka oss till någon av de många restauranger som finns i stan eller att besöka hotellets spa-avdelning.

Söndag 17.5: Tallinn-Helsingfors-hemorten: 

Frukost på hotellet och sedan dags för utcheckning. Vi beger oss så småningom till färjterminalen. M/s Finlandia avgår från Tallinn kl. 12:00. Ankomst till Helsingfors kl. 14:30. Bussen kör då hem till Österbotten med pauser längs vägen. Hemma till kvällen.

I priset ingår:  • Bussresa enligt programmet

  • Båtresa Helsingfors-Tallinn tur/retur

  • Två nätter på hotell i 2-personers rum

  • 2 hotellfrukostar

  • Tillgång till hotellets Aqua- och bastuavdelning

  • Chaufför och reseledareI priset ingår ej:  • Enkelrumstillägg 75 €

  • Reseförsäkring

  • Eventuella inträdesbiljetter

Övrigt:


Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs! Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.

Inga kommentarer: